Zimski športi
slice
Junak novoletne turneje 2014 Thomas Diethart končal kariero
Novembra se je huje poškodoval in sezona je šla po zlu, 23. april 2018 ob 16:03 Avstrijski smučarski skakalec Thomas Diethart je pri 26 letih končal kariero, v kateri je imel precej težav s poškodbami.
7
Predlog za A-ekipo: brata Prevc, Damjan, Semenič in Bartol
53
20. april 2018 ob 11:25 Smučarji skakalci bodo že v ponedeljek začeli kondicijske priprave na novo sezono, kot kaže bo v A-reprezentanci pet skakalcev.
Felder bo reševal krizo avstrijskih skakalcev
5
20. april 2018 ob 16:03 Andreas Felder je postal glavni trener avstrijske reprezentance v smučarskih skokih. 56-letni Tirolec je zadnje štiri sezone vodil žensko reprezentanco.
Velepec znova glavni trener slovenskih biatloncev
20
19. april 2018 ob 15:21 Po sklepu sveta panoge za biatlon je novi glavni trener znova Uroš Velepec. Odločitev mora zdaj potrditi še zbor za biatlon, ki se bo predvidoma sestal na začetku maja.
Tudi v prihodnji skakalni sezoni od Wisle do Planice
18
17. april 2018 ob 09:52 Mednarodna smučarska zveza je po več sestankih objavila začasen koledar tekmovanj v smučarskih skokih za sezono 2018/19. Koledar morajo potrditi še na kongresu Fisa, ki bo sredi maja v Grčiji.
Je predsednik IBU-ja prikrival ruski doping? Predsednik Mednarodne biatlonske zveze (IBU) Anders Besseberg je začasno odstopil s svojega položaja.
11
V trenerskem štabu hitrih disciplin verjetno ne bo sprememb Alpski smučarji sezono končujejo na Krvavcu, kjer se v odličnih razmerah borijo za naslove državnih prvakov in upajo, da bodo lahko trenirali še kakšen teden.
22
Tudi Svendsen zapušča biatlonsko karavano Nadaljuje se osip v norveških biatlonsko-tekaških vrstah. Po Marit Björgen in Oleju Einarju Björndalnu je športno pot sklenil tudi štirikratni olimpijski prvak Emil Hegle Svendsen.
7
Čater ubranil državno superveleslalomsko krono Na Krvavcu so v odličnih razmerah (trda proga in sončno vreme) priredili superveleslalom za državno prvenstvo. Naslov je tretjič zapored osvojil Martin Čater.
6
Slovo kraljice teka na smučeh Marit Björgen Po najuspešnejšem zimskem olimpijcu vseh časov Oleju Einarju Björndalnu je kariero končala tudi najuspešnejša zimska olimpijka v zgodovini Marit Björgen.
33
Bertoncelj: Cilj je, da smo v samem svetovnem vrhu Prvič, odkar je postal selektor slovenske reprezentance v smučarskih skokih, se je javnosti predstavil Gorazd Bertoncelj.
47
Slovo kralja biatlona Oleja Einarja Björndalna Najuspešnejši biatlonec vseh časov Ole Einar Björndalen se je pri 44 letih odločil, da zaključi športno pot. Dobitnik osmih zlatih olimpijskih medalj je medijem razkril, da ima srčno aritmijo.
29
Kateri dan pade največ rekordov v poletih? Letos smučarjem skakalcem ni uspelo popraviti svetovnega rekorda, premikanje meje mogočega vseeno buri duhove številnih gledalcev.
13
D. Prevc: Bertoncelj je med slovenskim kadrom najprimernejši Skakalci imajo novega glavnega trenerja. Predvsem mlajši dobro poznajo Gorazda Bertonclja, za katerega pravijo, da je zelo profesionalen in da so pod njegovim vodstvom vsi močno napredovali.
125
Hrovatova na Krvavcu znova na najvišji stopnički Na Krvavcu so podelili smukaška odličja 27. državnega prvenstva v alpskem smučanju. Meta Hrovat je osvojila še tretjo zlato medaljo.
6

Izbor
Citat za prebrat
link
Alan Shearer
6
23. april 2018 ob 12:26 Vse, česar se dotakne, konča v mreži. Ima eno tistih sezon, ko stopiš na zelenico in preprosto veš, da boš zadel. Boljši občutek za napadalca ne obstaja.
Več novic ...
Anketa: 16. april 2018 ob 20:09

Ali se bo slovenska hokejska reprezentanca na SP-ju divizije I v Budimpešti uspela vrniti v elitno skupino?

da
ne
Arhiv
Kazalo