Zimski športi
slice
Slovenski smukači za zdaj še niso pokazali kakovosti
Uvrščeni med mesta od 49 do 64, 12. december 2018 ob 15:20 Peter Pen je prepričan, da bodo njegovi varovanci v Val Gardeni "pokazali tisto pravo kakovost", a vsaj na prvem treningu jim to ni ravno uspelo.
10
Saalbach bo po novem gostil še moški slalom
1
12. december 2018 ob 15:29 Saalbach pred začetkom sezone ni bil v koledarju sezone alpskih smučarjev, po novi menjavi pa bo naslednji teden gostil kar dve tekmi.
Jani Grilc: Petrovi skoki so obetavni. Spada med naše najboljše.
18
12. december 2018 ob 10:22 "Če bo odskakal lepo in na tekmah naredil to, kar naredi na treningih, potem mislim, da bi bil lahko tudi rezultat soliden," pred vrnitvijo Petra Prevca v svetovni pokal konec tedna v Engelbergu ...
Ilka Štuhec na posebne priprave za Val Gardeno
15
11. december 2018 ob 15:18 Ilka Štuhec se po St. Moritzu z velikim pričakovanjem ozira že proti naslednji postaji svetovnega pokala alpskih smučark. Sezona se bo za tekmovalke v hitrih disciplinah nadaljevala 18. in 19. decembra, ko bosta v Val Gardeni prvič po letu 1975 na sporedu
Kaj dobri skoki Petra Prevca na treningih pomenijo na tekmah?
59
11. december 2018 ob 06:25 Po dveh operacijah, zaradi katerih je izpustil ves poletni del priprav, je najboljši slovenski smučarski skakalec zadnjih let, Peter Prevc, pripravljen na vrnitev v svetovni pokal.
Jasnič ostaja predsednik zbora za smučarske skoke Ljubo Jasnič bo še naprej vodil panogo za smučarske skoke kot predsednik zbora in odbora panoge. Klubi Jasniču niso podelili razrešnice, kar pomeni, da želijo, da še naprej opravlja naloge prvega moža panoge.
10
Bodo Slovenci le rešili uganko z imenom Saslong? Slovenski smukači na sloviti progi Saslong v Val Gardeni v zadnjih štirih letih niso osvojili točk, a trener Peter Pen je prepričan, da bodo fantje tokrat "pokazali tisto pravo kakovost".
23
Žan Košir bo vztrajal do Pekinga 2022 Žan Košir, najuspešnejši slovenski deskar na snegu, odlično razpoložen pričakuje novo sezono, v kateri, kot pravi, ne bo polovičarstva.
7
Na paralelnem slalomu slavje Shiffrinove, Ferkova 14. Mikaela Shiffrin je zmagala na paralelnem slalomu za svetovni pokal v St. Moritzu. Maruša Ferk se je uvrstila v osmino finala, a tam izpadla in zasedla končno 14. mesto.
73
Po fotofinišu dramatično zasledovanje Pokljuke J. T. Boeju Norvežan Johannes Thinges Boe je v zasledovanju ubranil zmago iz petkovega šprinta, a je imel v ostrem troboju tudi srečo s padcem Rusa Aleksandra Loginova, Francoz Quentin Fillon Maillet pa je bil ...
11
Justin obakrat najboljši Slovenec, Tepeš dvakrat daleč od točk Tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih sta bili v Titisee-Neustadtu odpovedani, se je pa začel celinski pokal in na obeh preizkušnjah v Lillehammerju je bil najboljši Slovenec Rok Justin.
8
Slalom v Val d'Iseru zaradi premočnega vetra odpovedan V Val d'Iseru bi moral biti danes drugi moški slalom za svetovni pokal v tej sezoni, a so ga zaradi premočnega vetra odpovedali. Kje ga bodo nadomestili, še ni znano.
7
Hirscher pri številki 60, Kranjec v finalu zapravil oder Žan Kranjec je imel v Val d'Iseru lepo izhodišče, da se drugič prebije na zmagovalni oder tekme svetovnega pokala, toda v finalu je spet smučal slabše in končal na 9. mestu.
107
Shiffrinova točke nabira še hitreje kot Tina v šampionski sezoni Mikaela Shiffrin postaja nerešljiva uganka še v superveleslalomu. Po krstni zmagi v Lake Louisu pred šestimi dnevi je bila najhitrejša tudi v St. Moritzu. Ilka Štuhec je osvojila 14. mesto.
94
Šprinterska preizkušnja Mäkäräinenovi, Urška Poje 69. Finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen je dobila šprintersko tekmo za svetovni pokal na Pokljuki. Slovenke niso bile v ospredju.
12

Izbor
Citat za prebrat
link
Samo Udrih
10
12. december 2018 ob 10:11 Po daljšem razmisleku sem se odločil, da zaključim kariero profesionalnega košarkarja. Zavedam se, da se s tem poslavljam od obdobja, ki mi je dalo skoraj vse.
Več novic ...
Anketa: 4. december 2018 ob 04:49

Nostradamusi, katero mesto bo Slovenija osvojila v kvalifikacijski skupini G za Euro 2020?

Prvo mesto.
Drugo mesto.
Tretje mesto.
Četrto mesto.
Peto mesto.
Šesto mesto.
Arhiv
Kazalo