Kranjska Gora je zaradi neugodnih snežnih razmer na Pohorju že večkrat gostila Zlato lisico, tako je bilo tudi letos januarja. Foto: www.alesfevzer.com
Kranjska Gora je zaradi neugodnih snežnih razmer na Pohorju že večkrat gostila Zlato lisico, tako je bilo tudi letos januarja. Foto: www.alesfevzer.com

"Vložili smo veliko truda, da v Sloveniji lahko organiziramo dve tekmi, potem ko je postalo jasno, da Maribor z Zlato lisico tokrat ni del predloga. Kranjska Gora bo prizorišče, ki bo gostilo dva veleslaloma in tako ostajamo v družini tistih držav, ki redno prirejajo tekme svetovnega pokala. Zdaj je na vseh deležnikih, da z dejanji pokažemo, da smo pripravljeni izvesti vse potrebne rešitve, da bi lahko za sezono 2023/2024 kandidirali za ponovno organizacijo Zlate lisice. Dejstvo je, da je konkurenca smučarskih središč, ki si želijo organizacijo tekem, izjemno močna in ni vnaprejšnjih zagotovil, da bo kandidatura uspešna," je po sestanku članov predsedstva FIS-a na kongresu v Milanu povedal Enzo Smrekar, predsednik SZS-ja.

Sorodna novica Med predlogi tudi poletne tekme v dvoranah

Kranjska Gora je zaradi neugodnih snežnih razmer na Pohorju že večkrat gostila Zlato lisico oziroma preložene tekme iz Maribora, tako je bilo tudi letos januarja. Tokrat pa se je kot prireditelj znašla že v prvotnem koledarju.

Pod Vitrancem bodo – kot po navadi – gostili tudi tekmi alpskih smučarjev za svetovni pokal.

V Sloveniji so bile poleg vrhunca zime, ko bo v Planici svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, potrjene še tradicionalne tekme svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih na Ljubnem ob Savinji, finale svetovnega pokala v poletih v Planici in tekme svetovnega pokala v deskanju na Rogli.

Po 40 letih se svetovno prvenstvo vrača v Crans Montano

FIS je določil tudi prizorišča svetovnih prvenstev v letih 2026 in 2027. SP v poletih 2026 bo v Oberstdorfu, SP v alpskem smučanju 2027 v Crans Montani, nordijski SP istega leta pa v Falunu.

Švicarji so bili edini, ki so se morali za izvedbo boriti z več tekmeci, njihovi protikandidati so bili Narvik na Norveškem, Soldeu v Andori in Garmisch-Partenkirchen. Crans Montana je SP že gostila leta 1987. Pred tem bosta še prvenstvi v Courchevelu in Meribelu (2023) ter Saalbachu (2025).

Planiškemu SP-ju nordijcev prihodnje leto bo leta 2025 sledil Trondheim.