Marcel Hirscher – zbiralec globusov. Foto: Reuters
Marcel Hirscher – zbiralec globusov. Foto: Reuters

Njegova mama je namreč Nizozemka, smučar ima tako tudi nizozemsko državljanstvo. O vrnitvi se je začelo šušljati v preteklih dneh, očitno pa gre za resnično namero, saj so iz avstrijske zveze že potrdili, da bodo Marcelu Hirscherju dovolili nastopiti za nizozemsko reprezentanco.

"Pri zvezi smo se seveda močno trudili, da bi Marcelu zagotovili najboljše pogoje za vrnitev. Obžalujemo odločitev, da je zaprosil za spremembo reprezentance, a na koncu jo bomo spoštovali," odločitev avstrijske zveze citira nizozemski medij NOS.

Hirscher se je poslovil leta 2019, potem ko je še osmič zapored osvojil veliki kristalni globus, kar je seveda absolutni rekord. Na svetovnih prvenstvih je osvojil sedem zlatih medalj, v Pjongčangu 2018 pa je osvojil še dve zlati olimpijski medalji.

Sorodna novica Braathen se v smučanje vrača pod brazilsko zastavo

Čez Novo Zelandijo do Saalbacha
Njegov načrt je, da bo poleti nastopil na tekmah na Novi Zelandiji, kjer bi lahko nabral dovolj točk, da se prebije v svetovni pokal. Njegov veliki cilj je nastop na "domačem" svetovnem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostil Saalbach.

Braathen bo vozil za Brazilijo
To ne bo edina presenetljiva vrnitev za drugo reprezentanco. Tik pred začetkom sezone 2023/2024 se je pri vsega 23 letih upokojil Norvežan Lucas Braathen, prejšnji mesec pa je sporočil, da se vrača v svetovni pokal, v naslednji sezoni bo tekmoval za Brazilijo.

Avstrijci spoštujejo Hirscherjevo željo, da bo smučal za Nizozemsko