Ilka Štuhec se bo poskušala vrniti v vrh hitrih disciplin. Foto: EPA
Ilka Štuhec se bo poskušala vrniti v vrh hitrih disciplin. Foto: EPA

Dvakratna svetovna prvakinja v smuku (2017, 2019) je v zadnjih tednih opravila testiranja novih smuči in se odločila za Kästle. Podjetje se ponaša s skoraj 100-letno zgodovino, ustanovljeno je bilo leta 1924, v svetovni pokal pa se je vrnilo leta 2019.

"Kästle je pokazal veliko željo in pripravljenost na sodelovanje, pri katerem v središče postavljajo športnika in njegove potrebe. Po koncu sezone smo kar veliko testirali in smuči so se izvrstno izkazale. Občutki, ki sem jih imela na njih, so odlični, smuči so odzivne in prava izbira za nadaljevanje moje kariere," je dejala Mariborčanka.

Poudarila je tudi dobre odnose z ljudmi, ki skrbijo za razvoj in to, da je tekmovalni del blagovne znamke na najvišji mogoči ravni. "Do sezone nas čaka še veliko dela, a od tega nismo nikoli bežali, zato sem prepričana, da bomo v novo sezono vstopili dobro pripravljeni. Veselim se," je še dodala.

Štuhec medtem sestavlja tudi mozaik članov svoje ekipe. Prejšnji mesec je končala triletno sodelovanje s Stefanom Abplanalpom. Pod vodstvom Švicarja se Mariborčanki ni uspelo pobrati po poškodbi in v tem obdobju ni imela dobrih izidov. Kljub temu se je odločila, da bo nadaljevala kariero in se še poskušala vrniti na vrh.