Petra Vlhova, ki od leta 2015 sodeluje z Liviom Magonijem, je letos osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: EPA
Petra Vlhova, ki od leta 2015 sodeluje z Liviom Magonijem, je letos osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: EPA

"Njena zgodba me spominja na podvige nogometašev Atalante proti velikim ekipam," je Magoni na začetku intervjuja pohvalil svojo varovanko, ki je letos osvojila veliki kristalni globus. A v nadaljevanju je sledilo nekaj manj prijetnih stavkov.

"Lahko bi naredila še veliko več. V primerjavi z diamanti, kot so Marta Bassino, Federica Brignone in Sofia Goggia, je Petra kot železo. Mogoče hipertehnološko, a še vedno železo," je bil slikovit Magoni.

Dominic Paris, zmagovalec 15 tekem svetovnega pokala v smuku, je v tej disciplini v Santa Caterini v soboto dočakal tudi naslov državnega prvaka. Foto: AP
Dominic Paris, zmagovalec 15 tekem svetovnega pokala v smuku, je v tej disciplini v Santa Caterini v soboto dočakal tudi naslov državnega prvaka. Foto: AP

Tina je bila popolna, Petra pa ne
Italijanski trener je treniral tudi Tino Maze (v času njenih največjih uspehov) in zanjo v intervjuju dejal, da je bolj popolna športnica od Vlhove, saj je tudi v prostem času živela le za šport, ob tem pa dodal, da je treba za izjemne uspehe – tako kot Tina – pretiravati s treniranjem.

Magoni poudarja, da se Petra na njegove kritike ne odzove najbolje ("Spusti glavo in reče, da ona deluje tako."), največja težava je v njeni družinski ekipi. "Težava ni ona, ampak vsi ob njej: če se zaročiš z Vlhovo, se zaročiš s celo družino."

Petra Vlhova je Magonijeve izjave označila za negativne, sploh ker so prišle v času, ko slavi največji uspeh v karieri. Več ni želela povedati in pravi, da bosta to z Magonijem razčistila na štiri oči.

Sorodna novica Andreja Slokar do prvega naslova državne prvakinje

Bo prevzel Federico Brignone?
Po kar burni reakciji iz Slovaške se je Livio Magoni opravičil tako Vlhovi kot Slovakom, izjavo o železnih nogah naj bi novinar napačno interpretiral. Ali bosta s Petro Vlhovo podaljšala sodelovanje, ki traja od leta 2015, še ni znano. V zadnjem času se je pojavilo nekaj govoric, da bi lahko s Federico Brignone, ki ji je Magoni že pomagal v letih 2013 in 2015, ustanovila samostojno ekipo.

Deveti naslov državnega prvaka za Hadalina
V dneh po finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju so najboljši smučarji tekmovali še na tekmah državnega prvenstva. Na slovenskem prvenstvu so tehnični disciplini izpeljali v Kranjski Gori (izidi tukaj), tekme v hitrih disciplinah pa so gostile Svete Višarje. Superveleslalomski prvak je postal Martin Čater (2. Kline, 3. Hadalin; pri ženskah je zmagala Neja Dvornik), kombinacijo pa je dobil Štefan Hadalin (2. Dvornik, 3. Kline; pri ženskah prva Neja Dvornik). Za Hadalina je to deveti naslov, tretji letos (po slalomu in veleslalomu).

V torek bo na Svetih Višarjah nad Trbižem še smuk.

V Nemčiji slalomski naslov za najstnico
Ilka Štuhec je konec tedna uspešno nastopala v Santa Caterini, dobila je odprto prvenstvo Italije v smuku, za 66 stotink je bila hitrejša od Nadie Delago. Pri moških je državni prvak (po treh naslovih v superveleslalomu) prvič postal 31-letni Dominik Paris.

V Nemčiji je državna prvakinja v slalomu postala 17-letna Emma Aicher, ki je za tri stotinke ugnala uveljavljeno Leno Dürr.