Alpe (na fotografiji St. Moritz) je zajelo močno sneženje, ki prirediteljem onemogoča izvedbe tekem. Foto: EPA
Alpe (na fotografiji St. Moritz) je zajelo močno sneženje, ki prirediteljem onemogoča izvedbe tekem. Foto: EPA
Sorodna novica Kranjec v ekstremnih razmerah 12 stotink ob zmago: "Drugo mesto je super izid."

"Ponoči je zapadlo od 15 do 20 cm snega. Trenutno je sneženje še najbolj rahlo v zadnjih dveh dneh, so se pa temperature zvišale in če bi šli stroji na progo, bi naredili ogromno škode," je iz Lombardije ob 9.15 poročal Igor Tominec (Val 202). Žirija se je torej odločila za rezervni scenarij in tekmo zamaknila za en dan. Tretjega od desetih moških veleslalomov v sezoni 2020/21 si boste lahko v prenosu ogledali na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Sobotni veleslalom na tem italijanskem smučišču blizu Bormia je v močnem sneženju dobil Hrvat Filip Zubčić, odlično pa se je znašel tudi Kranjec. Na prvi progi, ki je bila pri številki tri seveda še v dobrem stanju, je smučal brezhibno in bil najhitrejši, na koncu je na drugem mestu le za 12 stotink zgrešil tretjo zmago kariere. "Zdelo se mi je, da ne bo dovolj za zmago, saj sem delal manjše napake. Moral si imeti pravi položaj na smučeh. Razmere so se spreminjale, ampak na splošno sem se dobro znašel," je povedal za TV Slovenija.

Trener Klemen Bergant je bil seveda zadovoljen, a popolnoma še ne: "Ni še pravi eksekutor, sem pa prepričan, da bo hitro tako. Ko bo vse to osvojil, tekmecem ne bo več veliko puščal."

Bergant: Kranjec še ni pravi eksekutor

Naslednji konec tedna bodo sezono v Val d'Iseru odprli tekmovalci v hitrih disciplinah, nato pa sledi še tradicionalni konec tedna v Val Gardeni.

Podobne težave imajo tudi v Švici. Danes bi moral biti v St. Moritzu drugi ženski superveleslalom v dveh dneh, a so tudi tega odpovedali, saj je zapadlo preveč snega, velika je tudi nevarnost plazov. Ilka Štuhec bo tako morala na svoje uvodne tekme sezone čakati še dva tedna, ko bodo v Val d'Iseru dva smuka in en superveleslalom.