Martin Čater je senzacionalni zmagovalec prvega smuka sezone 2020/21 svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na smuku presenečenj v Val d'Iseru je osvojil svojo krstno zmago na tekmah najvišje kakovostne ravni. Foto: EPA
Martin Čater je senzacionalni zmagovalec prvega smuka sezone 2020/21 svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na smuku presenečenj v Val d'Iseru je osvojil svojo krstno zmago na tekmah najvišje kakovostne ravni. Foto: EPA

Ko je prišel v cilj, se je sklonil in se s pestmi udaril v kolena, čutiti je bilo neko olajšanje, a kaj je sam občutil takrat, je razkril v pogovoru za Val 202: "Neko navdušenje, tisti val, ko te prešine, moč ... Enostavno noro, nor občutek!"

Pričakoval sem dobro uvrstitev, a nisem mogel pričakovati, da bi lahko moja vožnja zadoščala za prevzem vodstva. V cilju sem bil zato najprej nekoliko v šoku, ko sem videl, da sem v zelenem.

Martin Čater
Sorodna novica Video: Martin Čater s številko 41 do šokantne zmage

Ali je imel na progi občutek, da je tako zelo hiter, da je blizu izjemnega uspeha? "Vedel sem, da je danes, če bom delal in smučal tako, kot znam, dober rezultat mogoč. Ampak tega si pa res nisem predstavljal ... Je pa velikokrat vprašljivo tudi, ko se ti zdi, da dobro smučaš, pa prideš v cilj, pa ni. Danes pa je bilo in je bilo res nepopisno."

27-letni Celjan, osmoljenec sobotnega superveleslaloma, je danes izkoristil odlične razmere in z visoko štartno številko prehitel vse. "Po včerajšnji tekmi sem bil kar razočaran, saj sem si želel že tam točk in dobrega rezultata. Do večera sem dal to stran, sem pozabil, rekel sem si, da je danes nov dan. Na treningih smuka nisem slabo smučal, če dodam borbo, sem vedel, da znam biti hiter."

Kaj pomeni zmaga za naprej, je to neka potrditev za njega in celotno ekipo? "Kar se tiče mene, bom vztrajal pri tem, kar delam. Poskusil se bom osredotočiti na smučanje in na to, da po ciljni črti gledam rezultat, to mi je danes tudi prineslo rezultat. Trudimo se vsi, celotna ekipa, tudi preostali fantje, garamo za to, sem prepričan, da bodo tudi oni dosegli take rezultate."

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete spodaj.

Pogovor po zmagi z Martinom Čatrom
Nastop Martina Čatra na smuku v Val dIseru
Zdravljica v Val d'Iseru in podelitev priznanj najboljšim na smuku
Čater uvodni smuk končal sanjsko - na vrhu
Pregled ključnih dogodkov v karieri Martina Čatra