Beat Feuz je lani v Kitzbühelu na osrednji tekmi (izjemoma je bila v nedeljo) osvojil 15. zmago v karieri in jubilejne 50. stopničke v svetovnem pokalu. Tudi letos bo v ožjem krogu favoritov ... Foto: AP
Beat Feuz je lani v Kitzbühelu na osrednji tekmi (izjemoma je bila v nedeljo) osvojil 15. zmago v karieri in jubilejne 50. stopničke v svetovnem pokalu. Tudi letos bo v ožjem krogu favoritov ... Foto: AP

Le v sredo bo še jasno, potem bo vreme do konca tedna zimsko. Pogosto bo snežilo, tudi vetrovno bo. Vsekakor izziv za organizatorje. V načrtu sta dva smuka, v petek in v soboto, v nedeljo bo še slalom. V sredo popoldne se bo zaradi vremena sestala žirija, lahko se tako kot lani spet zgodi, da bo slalom v soboto in drugi smuk v nedeljo.

Prenosi vseh tekem bodo na TV SLO 2. Na vsaki tekmi bo lahko po največ tisoč gledalcev.

Čatru žal, da na Streifu ne bo tako sončno kot v Wengnu

Lani je na Streifu, najnevarnejši smukaški progi na svetu, kraljeval Švicar Beat Feuz. Če je prej nanizal štiri druga mesta, je tako dočakal kar dve zmagi v meki alpskega smučanja. Feuz letos v Kitzbühel prihaja z lepo življenjsko izkušnjo, saj se je v ponedeljek razveselil rojstva drugega otroka, hčerke Louise.

Slovenski smukači so odločni, da letos pustijo boljši vtis kot v zadnjih letih. "Forma je v vzponu. Vedno poskušam dati svoj maksimum in pokazati neki napredek. Na zadnjih tekmah mi je to res dobro uspelo, a še so rezerve. Pred olimpijskimi igrami je že malce čutiti nervoze, a je pred tem na vrsti še Kitzbühel, kjer je tega še malo več," je povedal Martin Čater, ki je Wengnu iztržil dve res lepi uvrstitvi (10. in 6. mesto).

Odločen je, da tudi v petek in soboto pokaže, da je odličen smukač: "Sem bolj samozavesten, bolje pripravljen prihajam na to tekmo. Ne z nekimi rezultatskimi pričakovanji, ampak bolj v tem smislu, da se res vržem tu dol na to progo, da ne bo to samo preživetje."

Boštjan Kline poudarja, da je to sezono na vseh prizoriščih dosegel svoje najboljše rezultate, pomagala pa je tudi menjava opreme: "Sezone sem se lotil malce drugače, verjetno mi tudi material malce bolj odgovarja oziroma sem se nanj bolje privadil. Poskušam čim bolj poenostaviti stvari."

Nicole Schmidhofer končala sezono

34-letna Nicole Schmidhofer, ki se je to sezono po hudi poškodbi kolena vrnila v svetovni pokal, že končuje sezono. Svetovna superveleslalomska prvakinja iz leta 2017 nikakor ni našla prave forme, le enkrat je osvojila točke - 5. decembra v Lake Louisu za 15. mesto v superveleslalomu. V naslednjih dveh tednih bo zgolj počivala, potem pa se počasi začela pripravljati na novo sezono.