Vanessa Hinz, Janina Hettich, Denise Herrmann in Franziska Preuss so bila najboljše na domači tekmi. Foto: AP
Vanessa Hinz, Janina Hettich, Denise Herrmann in Franziska Preuss so bila najboljše na domači tekmi. Foto: AP

V Nemčiji so nastopale še Nika Vindišar, Polona Klemenčič in Tais Vozelj. Ker sta bili vsaj še dve tekmovalki v tesnem stiku z okuženima, je ženska vrsta v ločenih avtomobilih že na poti v Slovenijo.

Slovenke zaradi okužb z novim koronavirusom na štafetni tekmi niso nastopile. Foto: Biatlonska zveza Slovenije
Slovenke zaradi okužb z novim koronavirusom na štafetni tekmi niso nastopile. Foto: Biatlonska zveza Slovenije

Tekmovalke zdaj čaka obvezna karantena, zato ne bodo nastopile na tekmi svetovnega pokala prihodnji teden v Anterselvi, ki bo tudi generalka pred februarskim svetovnim prvenstvom na Pokljuki.

Zaradi možnosti okužbe, pa čeprav so stiki minimalni, bodo morali v nedeljo zjutraj na dodaten test tudi vsi preostali člani slovenske reprezentance, ki so v Oberhofu. V nedeljo nastop čaka sicer samo Jakova Faka, ki je edini Slovenec na startni listi tekme s skupinskim startom.

Preussova blestela v zadnji predaji
V boju za zmago so Nemke v postavi Vanessa Hinz, Janina Hettich, Denise Herrmann in Franziska Preuss za 17 sekund prehitele Belorusijo. Tretja je bila Švedska.

V nepredvidljivi preizkušnji so se reprezentance v vodstvu ves čas menjavale. Po prvi predaji je bila na prvem mestu Italija, po drugi pa Francija, predvsem po zaslugi strelskega nastopa Anais Chevalier-Bouchet.

Toda tretja Francozinja, Justine Braisaz-Bouchet, je nato naletela na težave pri streljanju stoje, dva kazenska kroga pa sta pomenila konec sanj o stopničkah. Malce presenetljivo je po treh predajah vodila Belorusija pred Nemčijo, ki jo je v boj za zmago vključila hitra Denise Herrmann.

V zadnjem krogu je boljšo formo v neposrednem dvoboju z Eleno Kručinkino potrdila Franziska Preuss, ki je Nemčiji z ničlo na strelišču zagotovila prvo zmago v tej sezoni. V boju za tretje mesto je Švedinja Hanna Oeberg z odličnim strelskim nastopom opravila z ruskimi konkurentkami.

Štafeta 4 x 6 km (Ž):              *   
 1. NEMČIJA            1:14:31,5 (0+5) 
    Hinz/Hettich/Herrmann/Preuss       
 2. BELORUSIJA             +17,4 (0+9) 
 3. ŠVEDSKA                 35,7 (0+5) 
 4. RUSIJA                  42,5 (1+7) 
 5. FRANCIJA              1:48,2 (2+10)
 6. ČEŠKA                 2:01,4 (1+9) 
                                       
     * - kazenski krogi + poprave