Timi Zajc je lani zmagal ob svojem debiju v poletih. Foto: EPA
Timi Zajc je lani zmagal ob svojem debiju v poletih. Foto: EPA

Sredi marca bodo obiskali največjo napravo na svetu, v Vikersundu se bo svetovni pokal tudi končal, nato bo sledila le še pot v Planico, kjer bo na sporedu svetovno prvenstvo v poletih.

Četrtkov SOS-odmev

V četrtek bo v podkastu SOS-odmev govor prav o smučarskih poletih. Gost 27. epizode bo Robert Kranjec, ki bo razmišljal tako o poletih kot o svoji vlogi 'skrbnika' smučarskih dresov.

Tu se lahko naročite na podkast SOS-odmev.

Išče se stabilna ekipa za SP
Selektor Gorazd Bertoncelj je tudi zaradi tega prejšnji teden v Willingenu precej premešal reprezetnanco. "Prihajajo večje naprave in zato sem se odločil, da s seboj odpeljem bolj izkušene fante. Poleg tega na domačem prvenstvu potrebujemo vsaj pet močnih letalcev, zato je prav, da fantje dobijo priložnost," je razložil. V ekipo je ob standardnih članih Petru in Domnu Prevcu, Anžetu Lanišku in Timiju Zajcu vpoklical še Anžeta Semeniča, Žigo Jelarja in Jurija Tepeša.

Peter Prevc je z 244 metri rekorder Kulma. Foto: EPA
Peter Prevc je z 244 metri rekorder Kulma. Foto: EPA

Semenič in Jelar sta se izkazala
Novinci so prve tekme na velikih napravah v sezoni v Willingenu prestali različno. Z desetim mestom se je izkazal Semenič, Jelar je bil za uspeh kariere 17., medtem ko je Tepeš ostal brez finala. A nova priložnost fante čaka že konec tedna, ko bodo na Kulmu po enoletnem premoru v svetovnem pokalu spet lahko leteli tudi prek 240 metrov.

Zajc z mirno glavo
V slovenskem taboru se konca tedna močno veselijo. Lani najboljši Slovenec v svetovnem pokalu Zajc, ki je imel v prvem delu sezone obilo težav, na zadnjih tekmah pa je spet našel prave občutke, že nestrpno pričakuje prve polete. Na zadnji tekmi v Willingenu je bil 13. "Naredil sem dva zelo dobra skoka, v finalu pa sem imel malo smole. Z mirno glavo grem na naslednje tekme. Prihaja tisti trenutek v sezoni, ko težko pričakuješ prve polete in nato tam res zelo uživaš. Res že komaj čakam." Mimogrede, Zajc je lani ob svojem debiju na poletih zmagal v Oberstdorfu.