Timiju Zajcu se je vrnil nasmešek na obraz. Foto: www.alesfevzer.com
Timiju Zajcu se je vrnil nasmešek na obraz. Foto: www.alesfevzer.com

To bodo poskušali storiti z isto ekipo kot na zadnjih tekmah v Nemčiji. Trener Gorazd Bertoncelj bo v četrtek na Poljsko, kjer bosta ekipna in posamična tekma, poleg Zajca odpeljal še Petra Prevca, Anžeta Laniška, Domna Prevca, Ceneta Prevca in Roka Justina.

Še prej pa bodo Bertoncljevi varovanci, ki bodo v takšni zasedbi na tekmah svetovnega pokala skakali tudi v Saporu, trenirali v Kranju. "Z zadnjo tekmo smo zelo zadovoljni, četudi smo imeli v Domnu in Petru v ognju še dve močni orožji. Ampak kljub temu sta vsaj Timi Zajc in Anže Lanišek skočila odlično," je povedal Bertoncelj.

Takoj je začutil nove smuči
19-letnik iz Hramš je presenetil s tretjim mestom, daleč najboljšo uvrstitvijo sezone. Kot glavni razlog Bertoncelj navaja nove smuči, ki Zajcu očitno zelo ustrezajo. "Skupaj smo se posvetovali in se odločili zanje. Hitro smo ukrepali in pravočasno našli smuči. Po Predazzu smo te smuči testirali, da so bile pripravljene za tekmi v Nemčiji. Takoj je začutil, da se smuči drugače odzivajo po odskočni mizi, posledično je lahko tudi tehnično bolje izvedel tisto, kar smo načrtovali," je pojasnil Bertoncelj.

Zajc je dobil tudi nov dres, kar je dodatno pripomoglo k napredku v sezoni, ki je bila do zdaj povprečna. "Timi je malce občutljiv pri tehniki glede na smuči in dres, zato moramo pri njem vedno zadeti z opremo, da jo začuti in lahko izvede tehniko, ki jo je že izvajal," je sklenil trener.

Prevc verjame, da bo šlo spet bolje
S težavami se je na drugi strani spopadal Peter Prevc. Sam je sicer izpostavil nove težave, ki so se mu pojavljale v Nemčiji. "Vsakič, ko misliš, da si eno stvar popravil, se pojavi druga napaka, ki te začne gristi. Ta zadnji konec tedna ni bil ravno po pričakovanjih. Videti je dobro, a rezultati tega niso pokazali. Pogovorili smo se in verjamem, da bo šlo spet bolje," je povedal.

Z njim pa se ni strinjal Bertoncelj, ki je dodal: "V Neustadtu Peter na tekmah ni delal nobenih takih grobih napak, da bi rekli, da je to odločilno pripomoglo k takim rezultatom. Tam so mu v vsakem skoku zmanjkali do trije metri, tudi v nedeljo je imel veliko vetrovnega odbitka in potem si, kjer si. Kakšne grobe napake pa ni bilo."

Zajc z lanskimi smučmi znova v svetovnem vrhu

Lampičeva ne čuti pritiska
Smučarski tekači bodo tekmovali v Oberstdorfu, kjer bo prihodnje leto svetovno prvenstvo. V soboto bo skiatlon, v nedeljo pa šprint v klasični tehniki.

Anamarija Lampič je trenutno najboljša šprinterka sveta, v ekipi so še Vesna Fabjan, Katja Višnar, Miha Šimenc, Janez Lampič in Luka Markun. Vodja slovenske ekipe Nejc Brodar pričakuje štiri dobitnike točk svetovnega pokala, pri dekletih finalni nastop, pri fantih pa polfinale.

Konec prejšnjega tedna na preizkušnjah na razdaljah v klasični tehniki v Novem Mestu na Češkem slovenska vrsta ni nastopila. Večina je bila na pripravah v Ramsauu, kjer so imeli v slabem tednu dni odlične razmere za vadbo.

"Zelo dobro se počutim, uspehi, ki sem jih dosegla, so velika motivacija za naprej. Ne čutim pritiska, treningi so dobro potekali in želim ohraniti sedanjo raven forme ter dosegati čim boljše izide tudi v zadnjem delu zime. Uživam v teh trenutkih in upam, da bo čim dlje tako ostalo, saj sem si vedno želela biti vodilna v svetovnem pokalu," je dejala Lampičeva, ki je bila nazadnje na šprintu v Dresdnu druga.

Anamarija Lampič je v tej sezoni zmagala na šprinterskih tekmah v Lenzerheideju in Val di Fiemmeju. Foto: www.alesfevzer.com
Anamarija Lampič je v tej sezoni zmagala na šprinterskih tekmah v Lenzerheideju in Val di Fiemmeju. Foto: www.alesfevzer.com