Pretoplo vreme je odneslo Zlato lisico (fotografija je arhivska). Foto: www.alesfevzer.com
Pretoplo vreme je odneslo Zlato lisico (fotografija je arhivska). Foto: www.alesfevzer.com

Že včeraj je snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS) Markus Mayr pregledal progo pod Pohorjem, a zaradi pomanjkanja informacij o vremenu odločitev o usodi Zlate lisice preložil za 24 ur.

Seveda obstajajo logistične težave, vendar smo pred dvema letoma zelo dobro sodelovali. Verjamem, da naša ekipa, ki ni sporna, in ekipa iz Kranjske Gore lahko dosežeta raven, ki si ga tekma svetovnega pokala zasluži.

Mitja Dragšič

Danes je usoda tudi uradno znana: smučarskih tekem v veleslalomu in slalomu za ženske 15. in 16. februarja v Mariboru ne bo, toplejši veter z juga ju je odpihnil v Kranjsko Goro. Mayr je štajersko prestolnico zapustil že pred novinarsko konferenco, tako da dodatnih pojasnil ni podal.

Pred dvema letoma so dobro sodelovali
Jasno pa je, da snežna podlaga zaradi napovedane odjuge ne prinaša optimalnih razmer za organizacijo tekem alpskega smučanja na najvišji ravni. "Seveda obstajajo logistične težave, vendar smo pred dvema letoma zelo dobro sodelovali. Verjamem, da naša ekipa, ki ni sporna, in ekipa iz Kranjske Gore lahko dosežeta raven, ki si ga tekma svetovnega pokala zasluži," je na novinarski konferenci povedal Mitja Dragšič, vodja tekmovanja za Zlato lisico.

Niso želeli tvegati
"Vsi odgovorni smo si bili enotni, da glede na razmere ne tvegamo z organizacijo tekmovanja v Mariboru, saj bi s tem sredi sezone lahko izgubili tekmovalni konec tedna za izvedbo ženskega svetovnega pokala. Zahvaljujoč takšni odločitvi, bo tekmovanje vseeno mogoče izvesti v Sloveniji," je dejal Mayr, ki je izrazil osebno obžalovanje predvsem zaradi vseh, ki so se v Mariboru zelo trudili za izvedbo tekme.

To bo že osma selitev tekem Zlate lisice v Kranjsko Goro. Prvič se je na severozahod Slovenije selila leta 1976, nazadnje pred dvema letoma.

Zlata lisica se seli v Kranjsko Goro
Zlata lisica iz Maribora v Kranjsko Goro