Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Makroregije Tukaj in Zdaj

Slovenija kot edina evropska država leži na območju, kjer se srečujejo Južna, Srednja in Vzhodna Evropa ter Jadransko morje in je edina država ,ki je del treh evropskih Makroregij – Podonavske, Jadransko-jonske in Alpske, ki povezujejo 19 držav članic in 8 držav nečlanic EU.
Ideja Makroregij je povezovanje med državami , idejami, ljudmi in projekti, izmenjava dobrih praks in sodelovanje, ki ohranja okolje, spodbuja inovacije in delovna mesta, kjer podnebne spremembe, živalska in rastlinska raznovrstnost ter življenjski pogoji predstavljajo poseben izziv in kjer je ustvarjanje novih pogojev za mlade generacije, ki živijo ob pomembnih rekah, gorah in morjih Evrope ena izmed prioritet.
Makroregijski projekti ne prihajajo iz strani držav temveč iz strani državljanov.
Zato smo odšli na pot po zgodbe, k ljudem in strokovnjakom. Kako in s kom se povezujemo, kakšne sadove je to obrodilo? Kako se razvijajo območja znotraj teh makroregij, na katere meji tudi Slovenija? In predvsem, s kakšnimi idejami se ljudje povezujejo, da dobre prakse prinesejo nove spodbude in smeri.
Oddaje MAKRIOREGIJE TUKAJ IN ZDAJ je nov mednarodni projekt TV Slovenija, ki je nastal v sodelovanju z Evropsko komisijo, pripravlja pa ga pisana ekipa izkušenih novinarjev in mlajše generacije. Skupaj so obiskali Avstrijo, Madžarsko, Slovenijo, Italijo, Hrvaško in Črno goro.
V 25 oddajah iz Podonavja, Alpskega sveta in Jadrana boste videli zgodbe ljudi, njihovih idej in povezovanja. Vsaki izmed makroregij, v kateri leži ali meji tudi Slovenija, smo namenili 8 oddaj. Kako makroregionalni strateški razvoj EU in lokalnih iniciativ širše vpliva na posamezno makroregijo, boste lahko izvedeli v treh 25-minutnih oddajah, celovečerni dokumentarni film pa bo prepletel oboje in pokazal široko raznolikost, ki jo Evropi in Sloveniji prinašajo Makroregije.
Nagovarjali vas bomo skozi ekrane, splet in Facebook, da bomo tukaj in zdaj, zbrali ideje, ki nas bodo povezale.
Pridružite se nam !!!
Oddaja je sofinancirana iz EU sredstev in je zato dostopna brez registracije tudi zunaj Slovenije.

Zadnje oddaje

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov