Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Normalni ljudje

Nadaljevanka je posneta po istoimenski knjižni uspešnici mlade irske pisateljice Sally Rooney (1991), ki je nase opozorila že s svojim prvencem Pogovori s prijatelji (2017). Drugi roman Normalni ljudje, ki je izšel leto kasneje, je bil kritiško hvaljen in nagrajen, avtorica pa razglašena za prvo veliko pisateljsko ime milenijske generacije.

Nadaljevanka prikazuje odkrivanje samega sebe, ljubezni in spolnosti, intelektualne rasti, razmišljanja o odnosih in svetu. Glavna junaka sta srednješolca Marianne in Connell, ki sta si zelo različna. Connell je priljubljen in vedno v središču pozornosti, Marianne nedružabna samotarka. Connell izhaja iz revne družine, njegova mati pospravlja hišo bogatih Marianninih staršev. Med Marianne in Connellom se stke pristna vez, njun odnos je intenziven, a se odločita, da bosta to skrivala pred drugimi. Ko pride čas maturantskega plesa, Connell Marianne razočara, zato ga noče več videti. Naslednjič se srečata v Dublinu, kjer oba študirata. Tokrat sta njuni vlogi obrnjeni, Marianne je kul in družabna, Connell brez prijateljev in zadržan. Ponovno obudita prijateljstvo, nato tudi zvezo, zaradi katere trpita oba. Poleg tega Marianne bremeni hladen odnos z družino, Connell pa se spopada z depresijo in finančnimi težavami. Bo prihodnost obeh junakov skupna in srečna ali pa bosta šla vsak svojo pot?


NORMAL PEOPLE / koprodukcija / 2020
Scenarij: Alice Birch, Mark O'Rowe, Sally Rooney
Režija: Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald
V glavnih vlogah: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Sarah Greene, Desmond Eastwood, Aislin McGuckin, Frank Blake, India Mullen, Eliot Salt

Zadnje oddaje

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov