Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Reportaža Snežni vihar na Krvavcu: MMC na snemanju filma Neskončna nevihta z Naomi Watts

02.04.2021

Včasih slišimo, da so filmski zvezdniki v resničnem življenju veliko manjši, kot bi pričakovali. To se izkaže za resnično. Tudi zato, ker je zvezdnica, o kateri teče beseda – Naomi Watts – obtežena z nahrbtnikom, ki grozi, da jo bo pokopal pod seboj.

O umoru Džamala Hašokdžija "Svet je pripravljen spregledati vsako kršitev človekovih pravic, ko gre za sklepanje poslov"

30.03.2021

"Kar se je zgodilo Džamalu Hašokdžiju, je bilo tako bizarno in nezamisljivo, da smo morali novico o njegovi smrti oznaniti ne enkrat, ampak dvakrat," v šokantnem dokumentarcu Disident pove vodja službe turškega predsednika za stike z javnostjo.

Festival dokumentarnega filma MLK / FBI

29.03.2021

Težava s povzdigovanjem ljudi na piedestale je v tem, da ti novookronani svetniki v novi vlogi izgubijo še zadnje poteze človeškosti in večdimenzionalnosti.

Festival dokumentarnega filma Krvav nos, prazni žepi

26.03.2021

V časih, ko že vsi pogrešamo preproste užitke posedanja v baru, se dokumentarec Krvav nos, prazni žepi prileže kot melanholičen pobeg v spomine. Bolj kot so beznice po svetu med seboj različne, bolj so v resnici enake.

Woody Allen Allen proti Farrowovi: bo svet zdaj pripravljen verjeti Dylan Farrow?

19.03.2021

Obtožbe na račun Woodyja Allena so del naše kolektivne popkulturne zavesti že od devetdesetih let, a kariera velikega režiserja je prve prave posledice utrpela šele v zadnjih letih. Je čas, da se nehamo oklepati ideje, da do resnice ni mogoče priti?

Oskarjevski favorit Mank

17.03.2021

Z desetimi oskarjevskimi nominacijami – tudi za najboljši film, režijo in glavnega igralca – je Mank favorit pred vrhuncem letošnje sezone nagrad. Odločitev ne bi smela presenetiti nikogar: Mank je črno-bela drama o klasičnem Hollywoodu. Pa vendar ...

Oskarji 2021 Deset nominacij za Manka, za oskarja nominiran tudi bosanski film

15.03.2021

Po vseh zamudah pandemičnega leta so oskarjevske nominacije le tu. Z 10 nominacijami je favorit pred aprilsko podelitvijo Mank, črno-bela biografska drama o zlatih letih Hollywooda. Bosanski film Quo vadis, Aida? je nominiran za mednarodnega oskarja.

Na TV SLO 1 Cikel filmov R. W. Fassbinderja, kontroverznega kronista povojne Nemčije

12.03.2021

Rainer Werner Fassbinder, ikona novega nemškega vala, je bil neusmiljen analitik človeške nravi; na film je prelival svoja lastna občutja marginaliziranosti in odtujenosti. Štirje petkovi večeri na nacionalki bodo posvečeni njegovemu opusu.

Intervju O hišah groze: "Ideja krutih staršev je sprta z našo predstavo o človeški naravi"

11.03.2021

Dekle A, psihološko srhljivko, ki jo je založniška branža že januarja oklicala za "roman leta", je napisala 32-letna odvetnica, ki se je pisanja romana lotila poleg svoje redne službe. Z Abigail Dean smo se pogovarjali ob izidu njene knjige v slovenščini.

Filmska recenzija Minari: ameriški film v korejščini kot favorit za oskarja

05.03.2021

Z današnjim dnem Akademija odpira glasovanje za oskarjevske nominacije. Poleg Dežele nomadov, o kateri smo že pisali, se kot favorit v tekmi za najboljši film izrisuje Minari – portret ruralne Amerike, prikazan z drugega zornega kota, kot smo ga vajeni.

Po zmagi na zlatih globusih Dežela nomadov: vestern za 21. stoletje

02.03.2021

V nedeljo zvečer je ameriška drama Dežela nomadov pričakovano osvojila zlati globus za najboljši film in zapečatila svoj status favorita pred aprilsko podelitvijo oskarjev. V katerih pogledih je torej njen "vestern 21. stoletja" velik in pomemben film?

Spet na TV SLO Severna obzorja: simpatično odbita serija, ki je igrala po lastnih pravilih

23.02.2021

Na male zaslone se vrača kultna ameriška nadaljevanka iz devetdesetih, ki je imela oboževalce tudi pri nas. Severna obzorja, štorija o prigodah prebivalcev majhnega aljaškega mesta, se na TV Slovenija vrača v obnovljeni različici v visoki ločljivosti.

Stran 22 od 184
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov