Andoljšku nad glavo visi še en sum zlorabe položaja, ko je vodil stanovanjski sklad. Foto: BoBo
Andoljšku nad glavo visi še en sum zlorabe položaja, ko je vodil stanovanjski sklad. Foto: BoBo

Andoljšek je že marca lani priznal, da je leta 2010 kot finančni direktor Sportine Group zlorabil položaj. S podjetjem Amikod Capital Limited, registriranim na Karibih, je namreč sklenil za Sportino škodljiv posel. Sodišče mu je prisodilo enoletno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo enega leta, plačilo stroškov postopka in 3.800 evrov stranske denarne kazni.

A Andoljšek se je glede denarne kazni pritožil na višje sodišče, ki mu je ugodilo, saj da tako visoke kazni ne more plačati. Prepričan je, da je bil že s priznanjem krivde in prevzemom odgovornosti dovolj stigmatiziran.

Sodnica Andrijana Ahačič je Andoljšku, ki kot zaposlen v podjetju Eko prejema okoli 1.000 evrov mesečne plače in kot nadzornik Gozdnega gospodarstva Bled letno še 1.600 evrov, zato kazen zmanjšala na 1.200 evrov. Poleg tega mora plačati še stroške postopka, medtem ko se mu je preizkusna doba pogojne zaporne kazni skoraj že iztekla.

Andoljšek si je leta 2013 sicer prislužil še eno kazensko ovadbo, ko naj bi kot direktor državnega stanovanjskega sklada leta 2012 zlorabil položaj pri imenovanju direktorja Stanovanjskega podjetja Ravne.