Danes so iz hiše v Novem Polju odpeljali še za okoli 3.000 kilogramov kemikalij. Foto: MMC RTV SLO
Danes so iz hiše v Novem Polju odpeljali še za okoli 3.000 kilogramov kemikalij. Foto: MMC RTV SLO
Iz hiše odstranili še za tri tone kemikalij

V torek je na območju še vedno veljala omejitev gibanja. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so nevarne snovi primerno zavarovali in varno pripeljali na različne lokacije, del snovi pa so uničili. Preiskava dogodka in okoliščin v ljubljanskem Novem Polju se nadaljuje.

Spomnimo, policisti so v nedeljo popoldne dobili obvestilo o nasilju v družini v Novem Polju. Ko so prišli na kraj, je v hiši zaprt moški začel groziti, da bo hišo zažgal. Polil jo je z vnetljivo tekočino in zanetil ogenj ter hišo zapustil. Požar so pogasili gasilci.

Zavarovanih več tisoč kilogramov kemikalij
Iz hiše so odstranili okoli 1.000 litrov kemikalij, šest kilogramov smodnika in kilogram razstreliva. Nekaj snovi so uničili na kraju najdbe, saj bi bil prevoz nevaren zaradi možnosti eksplozije.

Kot so sporočili s PU-ja Ljubljana, so danes iz hiše odpeljali še za okoli 3.000 kilogramov kemikalij v različnih agregatnih stanjih. ‎Nekaj snovi je bilo zaradi nestabilnosti in nevarnosti, ki so bile nevarnost za okolico, takoj odpeljano v uničenje, so še sporočili na policiji.

Preiskovalni sodnik je 72-letnemu osumljencu po zaslišanju odredil pripor.

Iz hiše odstranili še za tri tone kemikalij