Cigarete so bile med drugim skrite v posebej prirejenem bunkerju na podvozju vozila. Foto: EPA
Cigarete so bile med drugim skrite v posebej prirejenem bunkerju na podvozju vozila. Foto: EPA
Marihuana
Na Obrežju so hrvaški policisti in cariniki zasegli 150 kilogramov marihuane. Foto: EPA

Cariniki in policisti so tako v četrtek zvečer na mejnem prehodu Gruškovje pregledali osebno vozilo z mariborsko registrsko oznako in v avtomobilu odkrili več skrivališč in predelanih prostorov, v katerih so našli 30.700 cigaret različnih znamk.

Cigarete so bile skrite v posebej prirejenem bunkerju na podvozju vozila, pod zadnjim sedežem v izrezanem rezervoarju za gorivo, v rezervnem kolesu v prtljažnem prostoru, v spodnjem delu armaturne plošče in v konzoli ročne zavore ter v zunanjem desnem zračniku pod vetrobranskim steklom.

Uspešna tudi akcija policistov iz Ajdovščine
Ajdovski policisti so v zadnjih desetih dneh na osnovi zbranih obvestil opravili tri hišne preiskave in zasegli večjo količino prepovedanih drog. Prvo hišno preiskavo so opravili 17. februarja pri 41-letniku iz Vipave. Zasegli so konopljo in plastenke PVC z metadonom. Pri 37-letniku iz okolice Ajdovščine so 23. februarja zasegli prašek, za katerega policisti sumijo, da je heroin, in nekaj konoplje. Na isti dan so opravili tudi preiskavo pri 19-letniku iz Ajdovščine. Zasegli so mu večjo količino konoplje, manjšo količino kokaina in manjšo količino hašiša. Pri vseh treh so našli tudi pripomočke za razpečevanje drog.

Kazenske ovadbe proti osumljencem, starim 19, 37 in 41 let, bodo policisti podali zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Na Obrežju zasegli 150 kilogramov marihuane
Uspešen dan pa so v sredo imeli tudi hrvaški policisti in cariniki - na mejnem prehodu Obrežje so namreč zasegli 150 kilogramov marihuane v tovornjaku s črnogorskimi tablicami. Gre za eno izmed največjih zaplemb marihuane v zadnjih nekaj letih na območju Hrvaške, vrednost mamil pa je približno 540.000 evrov. Policisti so pri tem prijeli 36-letnega in 51-letnega državljana Črne gore.

Kot so še ugotovili hrvaški kriminalisti v "operaciji ARR", je bila marihuana namenjena trgu v zahodni Evropi. Dodali so, da bodo nadaljevali preiskavo primerov v sodelovanju s kolegi iz več držav.