Takole je bilo danes videti počivališče Voklo. Foto: Policija
Takole je bilo danes videti počivališče Voklo. Foto: Policija
Takole so policisti množično pregledovali vozila. Foto: Policija

Policisti in kriminalisti so na omenjenem počivališču med 9. in 13. uro s prometnim inšpektoratom, carino, Darsom in podjetjem Cestel na gorenjski avtocesti in vzporednih cestah poostreno nadzirali promet ter ugotavljali kršitve prometnih in drugih pravil, nezakonite migracije in čezmejno kriminaliteto, so sporočili s kranjske policijske uprave.

V poostrenem nadzoru je bilo v nadzor zajetih 138 udeležencev in odrejenih 68 preizkusov alkoholiziranosti. Policisti so ugotovili 22 kršitev posameznikov in pravnih oseb.

V prekršku predvsem vozniki tovornjakov
Kršitve posameznikov so bile povezane z neupoštevanjem tedenskega počitka voznika, vožnjo brez potrdila o dejavnosti in voznikove kartice, prekoračitvijo hitrosti, neupoštevanjem odredbe policistov, prekoračenim osnim pritiskom in prekoračeno največjo dovoljeno maso tovornega vozila, vožnjo po odstavnem pasu, nepravilno naloženim tovorom ter s prekoračitvijo bivanja tujca v EU-ju.
Kršitve so ugotavljali tudi delavci carine, povezane pa so bile z nepravilnostmi pri izvajanju prevozov v prometu in prevozu odpadkov ter z delom na črno; Dars je ugotavljal kršitve, povezane z neuporabo vinjete, prometni inšpektorat pa je ugotovljal nepravilnosti pri odmorih delavcev in tehnični brezhibnosti tovornih vozil, so še zapisali.