Tožilstvo naj bi imelo v rokah zelo trdne dokaze zoper Milka Noviča, poroča Delo. Foto: BoBo
Tožilstvo naj bi imelo v rokah zelo trdne dokaze zoper Milka Noviča, poroča Delo. Foto: BoBo
Janko Jamnik, direktor Kemijskega inštituta
Jamnik je bil na Viču v Ljubljani ustreljen 16. decembra lani. Foto: MMC RTV SLO

Kot poroča Delo, je bil ugovor obrambe namreč zavržen. Tožilstvo je obtožnico zoper Noviča vložilo junija, obtožnica pa je zdaj pravnomočna, so potrdili na Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Datum predobravnavnega naroka, na katerem se bo Novič lahko izrekel glede krivde, še ni znan, pričakovati pa je, da bo na zatožno klop sedel po sodnih počitnicah.

Tožilstvo Noviču očita, da je svojega nekdanjega nadrejenega umoril na zahrbten način iz brezobzirnega maščevanja.

Tožilstvo: Imamo več dokazov
Tožilstvo v obtožnici navaja, da so na rokah, laseh in plašču Noviča našli delce smodnika, odkrili pa so tudi luknje v njegovem alibiju. Novič naj bi tako zatrjeval, da je bil na večer umora ves čas doma in gledal televizijo s prižganim računalnikom v roki.

Bazne postaje, ki lovijo mobilni signal, pa so njegovega zaznale v bližini kraja dogodka kmalu po umoru. Poleg tega so pregledali njegova dva računalnika in ugotovili, da v kritičnem času na njih ni zabeleženih nobenih dejavnosti, navaja Delo.

Novičeva obramba opozarja, da so dokazi tožilstva pomanjkljivi. Delo pa poroča, da so po njihovih neuradnih informacijah forenziki prepričani, da so dokazi zelo trdni.

Jamnika ubili izza hrbta
Spomnimo, Jamnik je bil ustreljen 16. decembra lani, ko se je pripeljal na parkirni prostor gostinskega lokala na Viču v Ljubljani, vozilo zaklenil in se odpravil proti lokalu.
Storilec je Jamniku prišel za hrbet in ga dvakrat, brez opozorila, ustrelil v glavo.

Žrtev se je zgrudila na tla, storilec pa je pobegnil. Hudo poškodovanemu Jamniku so nudili nujno zdravniško pomoč in ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je po nekaj dneh umrl. Policija je Noviča prijela nekaj dni pozneje in ga ovadila.