Policija je ugotovila, da je prijela serijskega roparja bencinskih servisov. Foto: MMC RTV SLO
Policija je ugotovila, da je prijela serijskega roparja bencinskih servisov. Foto: MMC RTV SLO

18-letnik je, tako policija, v novembru oropal tudi servise v Novi vasi, Cikavi in v okolici Ribnice, ter lastnike skupno oškodoval za okoli 10.000 evrov.

Kot so sporočili iz ljubljanske policijske uprave, sta se moška, stara 18 in 24 let, prejšnji četrtek pripeljala v bližino bencinskega servisa v bližini Kočevja. Starejši je čakal v vozilu, mlajši pa je zamaskiran in oborožen z nožem odšel do prodajalne, kjer je od zaposlenih zahteval gotovino. Ukradel je nekaj sto evrov gotovine in nato pobegnil.

Aretirali so ga zaradi enega ropa, ugotovili, da jih je izvedel več
Policisti so kmalu po ropu izsledili tako vozilo kot oba osumljenca ter jima odvzeli prostost. Nato pa so ugotovili, da je 18-letnik 8. novembra oropal tudi prodajalno bencinskega servisa v Novi vasi, 11. novembra pa prodajalno bencinskega servisa Cikava. Obakrat je bil oborožen in zamaskiran.

12. novembra je s 25-letnikom oropal tudi prodajalno bencinskega servisa v okolici Ribnice. Kot navajajo v ljubljanski policijski upravi, je lastnike skupno oškodoval za okoli 10.000 evrov. Policisti so mu zasegli strašilno pištolo z naboji in nož.

Preiskovalni sodnik je za 18-letnika odredil hišni pripor. Proti 24- in 25-letniku pa so podali kazensko ovadbo.