Trojica je bila na na poti na tekmo NK-ja Maribor s Sevillo. Foto: BoBo
Trojica je bila na na poti na tekmo NK-ja Maribor s Sevillo. Foto: BoBo
Prijeli še tri navijače


Trojico so prijeli danes dopoldne, so sporočili s Policijske uprave Celje, po poročanju portala vecer.com pa so se odpravljali z nogometaši Maribora v Sevillo.
Deseterica, ki jo je policija pridržala včeraj in danes, je osumljena sodelovanja pri napadu na skupino španskih navijačev, ki so se vračali z ogleda nogometne tekme v Mariboru 21. februarja v nočnih urah na počivališču Tepanje.
Večja skupina je takrat napadla dva voznika avtobusa in ju poškodovala, prav tako pa so napadli španske navijače in dva poškodovali. V pretepu so razdejali tudi prostore bencinskega servisa in poškodovali avtobus, ki je vozil španske navijače.

Med desetimi pridržanimi jih je devet, ki so stari od 17 do 37 let, doma so z območja PU-ja Maribor, 21-letni osumljenec pa je doma z območja PU-ja Ljubljana. Pri petih osumljenih so policisti včeraj opravili tudi hišne preiskave. Nekateri izmed pridržanih so že bili obravnavani za različne prekrške oziroma kazniva dejanja z elementi nasilja, več pa bo znano v četrtek, so še zapisali.

Prijeli še tri navijače