Brodar je svojo žrtev napadel pri Gospodarskem razstavišču. Foto: BoBo
Brodar je svojo žrtev napadel pri Gospodarskem razstavišču. Foto: BoBo


Brodar tako ostaja v priporu, kjer je že zaprosil za predčasno prestajanje kazni, torej da gre v zapor že pred pravnomočnostjo sodbe. Očitani kaznivi dejanji, povzročitev kaznivih dejanj spolnega nasilja in hude telesne poškodbe, je danes na predobravnavnem naroku priznal.
Tožilstvo je sicer zahtevalo tri leta zapora za spolno nasilje, za povzročitev hude telesne poškodbe pa osem mesecev oziroma enotno kazen treh let in pol zapora, čemur je sodišče tudi sledilo. Izrečena kazen je najnižja mogoča za tovrstni kaznivi dejanji.

Sodišče je ugotovilo, da je Brodar 13. aprila letos okoli 5.40 na Linhartovi ulici v Ljubljani stekel za žrtvijo, jo z udarcem v glavo zbil na tla, nato pa jo še večkrat udaril. Čeprav ga je dekle prosilo, naj preneha, jo je zvlekel na bližnji travnik, slekel hlače in jo zlorabil z roko. Pri tem ji je povzročil več hudih poškodb po različnih delih telesa.

Dejanje je bilo po besedah sodnice Nine Drozdek Draganić storjeno na posebno poniževalen način, žrtev pa je tako poškodoval, da bi lahko bilo ogroženo njeno življenje, "a k sreči do hudih zapletov ni prišlo". Oškodovanka je od Brodarja zahtevala tudi 28.500 evrov odškodnine, ki jo je pripravljen plačati, a po besedah njegovega zagovornika Milana Krstič ne v omenjenem znesku.