Slovenske novice poročajo, da je bila pošiljka naslovljena na župana Jankovića. Foto: BoBo
Slovenske novice poročajo, da je bila pošiljka naslovljena na župana Jankovića. Foto: BoBo
Preplah na ljubljanski občini

Policisti bodo zdaj preučili vsebino pisma in preverili, ali gre za kaznivo dejanje. Prav tako bodo prek pisma z iskanjem morebitnih sledi skušali izslediti pošiljatelja. Na policijski upravi pa še ne morejo potrditi, ali je bilo pismo naslovljeno na ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Vodja gasilske intervencije Gorazd Breskvar je pojasnil, da so pošiljko zjutraj odprli v vložišču mestne hiše. Ko je uslužbenka pošiljko odprla, se je iz nje stresel bel prah, zato se je pojavil sum, da gre za nevarno snov, morda tudi antraks, je dejal. Najprej je v prostor šel policijski protibombni oddelek, ki je preveril, ali gre za kakšno eksplozivno snov, vendar je bil test negativen.

Nato so gasilci opravili hitri test na antraks, ki je bil po besedah Breskvarja prav tako negativen. Vzorec bele snovi so tako poslali še na veterinarsko fakulteto, ki je prav tako potrdila, da ni šlo za nevarno snov.
Na občini si tako lahko oddahnejo, saj so morali na Mestnem trgu ostati gasilci, del stavbe, kjer so odprli pošiljko, pa je moral ostati zaprt. V vložišču so bile v času odprtja pošiljke tudi tri zaposlene, ki so bile prav tako izolirane v posebni sobi in čakale na izsledke analize s fakultete.

Preplah na ljubljanski občini