Črna kronika
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
gasilci
Vzrok požara še ni znan. Foto: BoBo

Dodaj v

Požar na gospodarskem poslopju v Stražišču povzročil veliko škodo

Poginila sta krava in maček
11. marec 2017 ob 16:14
Kranj - MMC RTV SLO, STA

Požar, ki se je zjutraj vnel na gospodarskem poslopju ob Škofjeloški cesti v Stražišču pri Kranju, je povzročil veliko gmotno škodo, poginili sta tudi dve živali.

Sicer ni bil nihče poškodovan in tudi škode na drugih objektih ni, so navedli na Policijski upravi (PU) Kranj. Cesta bo zaradi nevarnosti podrtja dela objekta zaprta do izvedbe prvih nujnih ukrepov.

Kriminalisti še ugotavljajo vzrok požara, ki se je na večjem gospodarskem poslopju vnel okoli 4. ure zjutraj. Do zdaj so ugotovili, da je zagorelo v nadstropju poslopja, ogenj pa se je od tam razširil še na ostrešje in na nekatere preostale prostore objekta v pritličju.

V objektu so bile živali in pretežno kmetijske stvari, so v sporočilu za javnost navedli na PU-ju Kranj. Velika gmotna škoda je nastala na objektu in stvareh, v požaru, ki se sicer ni razširil na sosednje objekte, pa sta poginila krava in maček.

Pijan prebil policijsko zaporo
V tej intervenciji so policisti zgodaj zjutraj obravnavali tudi prometno nesrečo. Voznik je z osebnim avtomobilom prevozil policijsko zaporo in na kraju intervencije poškodoval dve gasilski vozili.

Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,68 mg/l alkohola, odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, policisti pa postopek proti njemu še vodijo, so še navedli na policiji.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
burut13
# 12.03.2017 ob 08:55
Če kdo pijan prebije policijsko zaporo in poškoduje avtomobile, se to lahko objavi, če pa pri tem ubije sebe (in še koga), pa se nič ne omenja alkohola. In potem si ljudje mislijo, da je pač imel nesrečo.

Pri pijanih povzročiteljih vseh prometnih nesreč bi morali objaviti ime in priimek in kraj bivanja in voditi javno dostopno evidenco o tem. Ker pri ogrožanju življenj se zasebnost konča.
Miki Mause
# 12.03.2017 ob 11:52
Upam, da bo sodišče temule pijancu naložilo kazen naj sam na lastne stroške plača popravilo gasilskih vozil. Seveda pa kakopak se to ne bo zgodilo, ker revček je bil ''neprišteven'' zaradi alkohola.
kiliboy
# 12.03.2017 ob 08:29
Kaj takega ne privoščim nikomur.
iztrd
# 11.03.2017 ob 20:02
Stražišče ni pri Kranju, temveč je njegov del že od leta 1958!
Kazalo