Pajić je krivdo zanikal. Foto: BoBo
Pajić je krivdo zanikal. Foto: BoBo

Obtožnica Pajića dolži kaznivih dejanj povzročitve lahke telesne poškodbe in poskusa uboja. Tožilka Ivanka Slana mu je v zameno za priznanje krivde ponudila devet let in pol enotne zaporne kazni ter predlagala podaljšanje pripora.

Pajić krivde ni priznal, tudi zaradi tega, ker se mu zdi predlagana kazen previsoka. Očitajo mu poskus uboja, ki pa po mnenju Pajića ni dokazan. Domnevni oškodovanci so ga pozneje kljub poškodbam, ki naj bi jim jih zadal, tako pretepli, da je utrpel še hujše poškodbe kot oni, se je zagovarjal.

"Tudi drugi bodo prišli pred roko pravice"
Tožilka mu je pojasnila, da je bila kazenska ovadba vložena tudi proti drugim trem prisotnim na kraju dogodka. "Ker ste v priporu, gre pri vas postopek hitreje. A bodo tudi oni prišli pred roko pravice," je dejala. Tudi obramba obtoženega je ob predlaganju dokaznega gradiva vztrajala, da ni bil Pajić tisti, ki je ogrožal druge tri, ampak obratno.

"Če bi kdo snemal ta dogodek, bi oni trije sedeli tukaj namesto mene," je dejal Pajić, ki je sicer v priporu najprej pristal zaradi suma trojnega poskusa umora, tožilstvo pa je nato obtožbo prekvalificiralo. Sodni postopek se bo nadaljeval 10. marca.
Trije so ga obvladali
Strelski obračun se je zgodil 23. oktobra lani okoli 13. ure na polju v Miklavžu. Po navedbah iz obtožnice je Pajić streljal najprej na Mateja Škofiča in ga zadel v nogo, nato pa ga je s kopitom pištole udaril po glavi. Nato naj bi streljal še na Alena Belca, ga ustrelil v vrat, udaril s pištolo po glavi in ga ustrelil še v nogo. Škofič, Belec in prav tako prisotni Marko Tanevski naj bi Pajića nato obvladali in mu odvzeli orožje.