Zaradi trčenja je bila avtocesta nekaj časa zaprta (fotografija je simbolična). Foto: EPA
Zaradi trčenja je bila avtocesta nekaj časa zaprta (fotografija je simbolična). Foto: EPA

Na avtocesti A23 med krajema Ukve in Tablja nedaleč od tromeje s Slovenijo in Avstrijo so silovito trčili dva kombija in tovornjak priklopnik. V enem izmed kombijev je bilo devet potnikov, drugi pa je prevažal vreče z ječmenom.

Trčenje je bilo usodno za voznika tovornjaka in tri potnike v kombiju, ki naj bi bili državljani Romunije. Vozil je 44-letni Hrvat z bivališčem v Kranju, poroča novičarski portal Slovencev v Italiji Slomedia.it. Pred tem so prihajale informacije, da je v nesreči umrl en Slovenec.
Da med ponesrečenimi ni bilo Slovencev, je zatrdilo tudi slovensko zunanje ministrstvo. Med njimi je bila ena ženska. Voznika tovornjaka so gasilci po treh urah iz uničene kabine tovornjaka izvlekli še živega, vendar je kmalu zatem umrl.

Voznik tovornjaka naj bi spregledal stoječo kolono vozil in trčil v kombi, zaradi silovitosti trčenja pa je bilo v nesrečo vpletenih še več drugih vozil v koloni, pri čemer je nastala tudi velika gmotna škoda. Zaradi nesreče je bila avtocesta več kot tri ure zaprta, ponovno so jo odprli nekaj po 9.30.