V zmečkani in zgoreli pločevini je ugasnilo 8 življenj. Foto: RTV Slo
V zmečkani in zgoreli pločevini je ugasnilo 8 življenj. Foto: RTV Slo
Kombi, ki naj bi povzročil nesrečo.
Voznik kombija je ostal na opazovanju v bolnišnici. Foto: RTV Slo

Med žrtvami, katerih identifikacija zaradi zoglenelosti trupel še poteka, so po neuradnih podatkih štiri ženske iz Trebnjega in družina iz Kranjske Gore.

Med žrtvami tudi otrok
Nesreča se je zgodila včeraj nekaj po 15. uri. Priklopnik je po trčenju s kombiniranim vozilom zapeljal na nasprotni vozni pas, kombi pa je zletel s ceste. V priklopnik sta se zarinili dve vozili, ki ju je na hitro zajel ogenj, zato potnikom ni bilo pomoči. V prvem vozilu znamke golf je bila 44-letna voznica iz okolice Trebnjega s tremi sopotnicami, ki so se vračale iz službe v Novem mestu. Vanj je trčil še osebni avtomobil citroen xsara, ki ga je vozil 50-letni voznik iz Kranjske Gore. V tem vozilu je bila med žrtvami tudi petletna deklica.

Da kljub hitri intervenciji gasilcev ukleščenim žrtvam v vozilih ni bilo pomoči, je pripomogla nesrečna okoliščina, da je pri trku kombija in tovornjaka slednjemu odtrgalo rezervoar za gorivo, zaradi česar so vsa v tovornjak ukleščena vozila hitro zagorela.

V tovarni Labod so se danes z minuto molka spomnili na štiri ženske, ki so umrle v nesreči in so bile zaposlene pri njih.

Do trupel šele po šestih urah
Gasilci so požar pogasili, do trupel pa so kljub najsodobnejši tehniki prišli šele po šestih urah. Poleg mrtvih so bili poškodovani še štirje ljudje, en človek pa je bil nepoškodovan. Voznika kombija so čez noč obdržali na opazovanju v novomeški bolnišnici, voznik priklopnika je bil le lažje poškodovan. Skupaj je bilo v nesreči tako udeleženih 13 oseb.

Iz neznanega vzroka na levo stran vozišča
Policija je sporočila, da je 25-letni voznik kombija iz Ljubljane peljal iz novomeške smeri proti Trebnjemu in v desnem nepreglednem ovinku iz neznanega razloga zapeljal na levo stran vozišča ter trčil v nasproti vozeči priklopnik, ki je prevažal osebne avtomobile. Priklopnik je vozil 29-letni hrvaški državljan.