Policisti so posredovali tudi fotografijo v nesreči udeleženega osebnega vozila. Foto: Policija
Policisti so posredovali tudi fotografijo v nesreči udeleženega osebnega vozila. Foto: Policija

Nesreča se je zgodila malo pred deveto uro zvečer, ko je 38-letni voznik avtomobila znamke BMW peljal po Ljubljanski cesti v Novem mestu od izvoza z avtoceste proti nakupovalnemu središču BTC. V Veliki Bučni vasi je zapeljal na nasprotno stran in zadel 18-letnega fanta, ki se je s skuterjem peljal po svoji strani ceste.

Trčenje je bilo tako silovito, da je motorist kljub uporabi varnostne čelade umrl na kraju nesreče, pojasnjujejo na policijski upravi Novo mesto in dodajajo, da je opravljen preizkus alkoholiziranosti pri vozniku avtomobila pokazal, da ima 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odredili so tudi strokovni pregled.

Ljubljanska cesta iz smeri izvoza avtoceste A2 Karteljevo proti krožnemu križišču "Situla" je bila zaradi ogleda kraja, odstranjevanja posledic in čiščenja vozišča od 21.00 do 2. ure zjutraj zaprta. Obvozi so bili urejeni.

Voznika osebnega vozila bodo po pridobljenih rezultatih strokovnega pregleda kazensko ovadili na okrožnem državnem tožilstvu v Novem mestu zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, še pravijo policisti in dodajajo, da sta za omenjeno kaznivo dejanje zagroženi kazen do osmih let zapora in prepoved vožnje motornega vozila.