Voznik tovornega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v stoječo kolono vozil. Foto: BoBo
Voznik tovornega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v stoječo kolono vozil. Foto: BoBo

Zadnja nesreča se je zgodila nekaj pred 15. uro, ko se je na avtocesti pred izvozom Vransko proti Celju zgodil nalet več vozil. V prometni nesreči je umrla 24-letna državljanka Romunije, ki je bila sopotnica v enem izmed vozil. Natančnejših podatkov za zdaj še ni, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Okoli pol enih ponoči
Nesreča se je zgodila, ko je 43-letni romunski voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tovorno vozilo, ki je v koloni stalo pred njim. 43-letni romunski voznik se je hudo poškodoval, 53-letna sopotnica, državljanka Romunije, pa je zaradi poškodb umrla na kraju nesreče. Voznica madžarskega tovornega vozila, v katerega se je zaletel romunski tovornjak, in njen sopotnik nista bila poškodovana.

Voznike na PU-ju Celje pozivajo, naj bodo pri vožnji strpni, previdni in naj upoštevajo cestnoprometne predpise in razmere na vozišču. Zaradi del in zapore na avtocesti med Celjem in Mariborom na regionalni cesti, kjer poteka obvoz na relaciji Frankolovo–Tepanje, je trenutno 16-kilometrska kolona.