Vse več je družinskega nasilja. Foto: BoBo
Vse več je družinskega nasilja. Foto: BoBo

Aprila je policija iz Save potegnila truplo 67-letnika, ki ga je s sekiro zaradi spora o stanovanju najverjetneje potolkel njegov 41-letni sin. Ta je truplo po umoru še do neprepoznavnosti iznakazil, da bi prikril sledi.

Maja je v Preddvoru v okolici Kranja 36-letnico do smrti zabodel njen mož, ki je po dejanju sam poklical policijo. Ob tragediji sta bila navzoča tudi njuna dva otroka. 10 dni pozneje je v Zgornjih Jaršah pri Domžalah moški, neuradno nekdanji partner, ustrelil 37-letno mater treh otrok. 39-letni storilec je po dejanju pobegnil, a so ga prijeli pet dni pozneje. V Ljubljani pa je istega dne moški, ki je bil sicer že večkrat nasilen, z otrokom v rokah skočil iz sedmega nadstropja bloka. Padec je bil zanj usoden, otrok pa je dobil hude poškodbe.

Tri smrti v nekaj dneh
Konec junija smo poročali o kar treh smrtnih žrtvah. Na truplu nemškega državljana v Ljubljanici niso ugotovili nasilja, medtem ko je 48-letnico iz Limbuša umoril njen partner, v Podpeči pa so našli hudo poškodovano 31-letnico, ki je na kraju umrla. Dan prej je bila ugrabljena v Trnovem, bila pa je dekle enega izmed obsojenih za rop banke SKB.

Na začetku tega tedna je v Koroški Beli na Jesenicah 39-letnik na ulici večkrat z nožem zabodel partnerico. Pred najhujšim sta jo rešila dva občana, eden izmed njiju je zato končal v bolnišnici. Tudi osumljenca tega poskusa umora je policija že večkrat obravnavala zaradi nasilnih dejanj.

V četrtek pa je odjeknila vest o dvojnem umoru in samomoru v Grosuplju, 37-letnik je najprej ustrelil mladoletno pastorko in 37-letno ženo, nato sodil še sebi.

Več v prispevku Maje Nemec, spodaj pa si lahko pogledate tudi pogovor z Brankom Lobnikarjem s Fakultete za varnostne vede v Mariboru.

Družinske tragedije
Družinske tragedije