Črna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.8 od 14 glasov Ocenite to novico!
Letos je na cestah umrlo že 106 ljudi. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Zapeljal na nasprotni pas, v trčenju umrla sopotnica

Huda prometna nesreča
31. december 2017 ob 08:33
Slovenske Konjice - MMC RTV SLO, STA

V soboto zvečer se je na regionalni cesti v bližini naselja Zeče pri Slovenskih Konjicah zgodila huda prometna nesreča. V trčenju je umrla 45-letna sopotnica.

28-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Slovenskih Konjic. V desnem preglednem ovinku je zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri z osebnim avtomobilom pripeljal 19-letni voznik.

Trčenju se je skušal izogniti tako, da je zapeljal na levo smerno vozišče, a je drugi voznik prav tako sunkovito zapeljal nazaj na svoj vozni pas. V močnem trčenju je vozilo 28-letnega voznika odbilo desno izven vozišča, kjer je zdrselo po travniku, se prevrnilo na streho ter obstalo na ograji ob stanovanjski hiši. Vozilo, ki ga je vozil 19-letni voznik, je obstalo na vozišču.

V trčenju se je 28-letni voznik, ki je bil v vozilu sam, lažje poškodoval. Lažje so se poškodovali tudi 19-letni voznik drugega vozila, njegov sopotnik spredaj in sopotnica zadaj desno. 45-letna sopotnica, ki je sedela na zadnjem levem sedežu, je zaradi poškodb na kraju nesreče umrla.

A. S.
Prijavi napako
Kazalo