Bogovič poziva k sodelovanju pri ključnih projektih. Foto: BoBo
Bogovič poziva k sodelovanju pri ključnih projektih. Foto: BoBo

Bogovič je na srečanju SLS-a na Jančah pri Ljubljani spomnil, da je SLS predlog pobude za državljansko držo poslal vsem, ki bodo sodelovali na letošnjih volitvah. Želijo, da se stranke že pred volitvami zavežejo, da bodo ne glede na volilni izid takoj po volitvah pristopile k izpeljavi najpomembnejših šestih projektov za izboljšanje stanja v Sloveniji.

To so po mnenju SLS-a zdravstvena reforma, ureditev javnih financ in uveljavitev fiskalnega pravila, izboljšanje poslovnega okolja, enakomeren razvoj Slovenije, izboljšanje pravne države ter dvig etičnega delovanja politikov.

Po Bogovičevih besedah v neformalnih pogovorih vsi kolegi priznavajo, da gre za ključne teme, čeprav imajo nekaj zadržkov, ali bi se k takemu sodelovanju zavezali že v predvolilnem času. Za zdaj nima še nobenega podpisa iz drugih strank. Bodisi dopolnitev te zaveze bodisi podpis pod njo pa pričakuje do petka. "Najlažje se je v političnih pamfletih zavezati k populizmu in demagogiji, težje pa je priznati resno težavo, glede nje doseči soglasje in izvesti reforme," je prepričan.

Na listi SLS-a za državnozborske volitve je 86 kandidatov, nastopajo v vseh 88 okrajih. Na listi je sedem kandidatov, starih 30 let ali manj. Kandidira celotno vodstvo SLS-a, tudi sedanji poslanci stranke, z izjemo Janeza Ribiča. V prestolnici kandidirata Bogovič in podpredsednik stranke Janez Tomšič.