Židan pravi,da ne ponujajo mačka v žaklju. Foto: BoBo
Židan pravi,da ne ponujajo mačka v žaklju. Foto: BoBo

Pozitivne trende gospodarske rasti in zmanjševanje brezposelnosti, ki so se po besedah Židana začeli kazati v Sloveniji, želijo v prihodnje v SD-ju nadgraditi. Poleg zaščite delavcev bodo še naprej ščitili slovenske upokojence, delavce v javni upravi ter mlade, ki jim po zaključenem šolanju želijo omogočiti zaposlitev ali samozaposlitev.

"Zavedamo se, da je potrebno nekatere stvari v državi urediti, zahtevamo boljše delovanje pravnega sistema, ki bo zaščitil pravni red v Sloveniji. To pomeni hitrejše in bolj učinkovito delovanje," je še povedal predsedujoči SD-ju.

V nadaljevanju se je predstavilo deset od enajstih kandidatov za poslance v državnem zboru, ki bodo kandidirali v drugi volilni enoti. Med kandidati so nekatera znana imena, ki so v preteklosti že zasedala mesta v parlamentu, kot sta Breda Pečan ali Marjan Križman. Nekaj je tudi novih imen, vendar so to osebe, ki so po navedbah SD-ja poznane v politiki, kot sta Matjaž Nemec in Elvira Šušmelj. V Mestni občini Koper pa kandidira Dušan Keber iz stranke Solidarnost.

"Volivcem ponujamo znane obraze in znano vsebino, nikakor pa ne nečesa, česar ne poznajo, torej ne mačka v žaklju," je še poudaril Židan. "Mi gremo na volitve z znano vizijo, socialdemokrati smo tisti, ki malo stvari obljubimo, vendar te stvari tudi naredimo, in Sloveniji dajemo to, kar potrebuje - stabilnost," je dodal.