Borzni komentar
slice
Vzpon delnic Švicarske centralne banke spominja na bitcoinovsko norijo
Največji sklad na svetu presegel mejo bilijon dolarjev, 20. september 2017 ob 06:57 Pri banki Deutsche Bank so se v zadnji analizi lotili naštevanja nevarnosti, ki pretijo finančnemu sistemu, ki je, kot so zapisali, na ekstremnih ravneh.
24
Jamie Dimon in Kitajci sprožili paniko na trgu kriptovalut
229
17. september 2017 ob 06:19 Wall Street še naprej ignorira nekatere svarilne znake: v petek se je veselil novih rekordov vodilnih indeksov. Teden so zaznamovali tudi rast nafte in divja nihanja na trgu kriptovalut.
Ni razloga za preplah, pravijo pri Goldman Sachsu
22
13. september 2017 ob 06:18 Pri Goldman Sachsu so pomirili svoje stranke, ki so vedno glasneje spraševale, ali bo delniški trg kmalu doživel večji popravek. Nobenega razloga za skrb ni, pravijo analitiki te banke.
Avstralski gospodarski čudež: rekordno obdobje brez recesije
43
10. september 2017 ob 06:56 Letošnje leto je vlagateljem zelo prijazno, saj dobičke preštevajo tako lastniki delnic kot tudi tisti, ki stavijo na rast obveznic in zlata, da seveda ne omenjamo izjemne rasti kriptovalut.
Popravek na Wall Streetu; Kitajska zbila cene kriptovalut
65
6. september 2017 ob 06:16 Opozorila, da utegne Wall Street septembra doživeti nekaj pretresov, so se že včeraj izkazala za pravilna, saj je Dow Jones (21.753 točk) zanihal za več kot 200 točk oziroma dober odstotek navzdol.
Večerja z Buffettom za 2,68 milijona dolarjev Medtem ko številni ugledni direktorji ameriških podjetij kritizirajo Donalda Trumpa, je milijarder Warren Buffett do predsednika ZDA zelo prizanesljiv. A ni bilo vedno tako.
12
Borzni preplah z zelo kratkim rokom trajanja Potem ko je Severna Koreja izstrelila raketo, ki je preletela japonsko ozemlje, so se delniški trgi odzvali zaskrbljeno, a ne za dolgo, tako da se je dan v New Yorku iztekel pozitivno.
14
Nemška Bundesbanka v domovino vrnila 675 ton zlata Zdi se kar malce nelogično: delnice na Wall Streetu so letos povprečno pridobile skoraj deset odstotkov, a še močneje so se povzpele cene zlata, čeprav ta plemenita kovina velja za zatočišče v ...
65
Nekdanji uslužbenci Goldman Sachsa prevzemajo vajeti centralnih bank V slogu navodil o spremljanju Sončevega mrka v ZDA se tudi na delniških trgih opozorilo lahko glasi, da je lahko človek hitro zaslepljen, ko gleda krivulje, ki se vzpenjajo v nebo.
43
Ob zmedi v Beli hiši zlato doseglo letošnji vrh Prvič po izvolitvi Donalda Trumpa za predsednika ZDA se je na borzi vrednostnih papirjev v New Yorku zgodilo, da dan po enoodstotnem padcu delnic trg ni krenil navzgor.
41
Japonska eden glavnih razlogov za divjo rast bitcoina Wall Street se je hitro otresel negotovosti, ki ga je spremljala prejšnji teden, in zmogel najvišjo rast letošnjega poletja. Bitcoin je nov mejnik premaknil na 4.483 dolarjev.
50
Vrednost bitcoina se je letos potrojila, cena nad 4.000 USD Zaradi napetih odnosov med ZDA in Severno Korejo so se delniški trgi ohladili, povečalo pa se je zanimanje za zlato, švicarski frank in varne obveznice. Bitcoin nadaljuje divjo rast.
135
Greenspan spet uporabil slovito frazo, a tokrat za obvezniške trge Čeprav so novi rekordi na Wall Streetu del vsakdana in vrednotenja zgodovinsko visoka, nekdanji finančni čarovnik Alan Greenspan vlagatelje svari pred balonom na obvezniških trgih.
25
Vroče poletje tudi na Wall Streetu; bitcoin nad 3.000 dolarji Novica, da so bila julijska gibanja na ameriškem trgu dela zelo spodbudna, je pomagala k močnemu okrevanju dolarja, Wall Street pa je dosegel še enega od rekordov, potem ko je že sredi tedna Dow ...
43
Rast nafte in evra; Tesla za Model 3 zbral že pol milijona naročil Za večino Slovencev sta najpomembnejši informaciji zadnjega tedna na finančnih trgih močna podražitev nafte (največja tedenska rast letos) in padec švicarskega franka.
37

Kazalo