Borzni komentar
slice
Trump dregnil v ponos nemške industrije
Tedenski pregled dogajanja na finančnih trgih, 28. maj 2017 ob 06:14 Čeprav Donald Trump s svojimi izjavami še naprej vznemirja delniške trge, pa se ti ne upehajo pri doseganju svežih rekordnih vrednosti. Ethereum letos poskočil za dobrih 2000 odstotkov
32
Bitcoin: kako v 7 letih iz 100 dolarjev narediti 75 milijonov
82
24. maj 2017 ob 06:29 Spodbudni evropski gospodarski podatki so evro v primerjavi z dolarjem potisnili na nov letošnji vrh, medtem ko so se cene nafte zaradi načrtov ZDA, da odprodajo del zalog, obrnile navzdol.
Bela hiša stresla Wall Street; bitcoin nad 2.000 dolarji
40
21. maj 2017 ob 06:33 Pretresi v Beli hiši so zadnji teden vplivali tudi na Wall Street, kjer so delnice v sredo doživele največji letošnji padec. Kaj bi se zgodilo, če bi doživeli odstavitev predsednika Trumpa?
Kar nekaj razlogov, da pri NLB-ju ne bo posebne premije
31
17. maj 2017 ob 06:14 Delniški trgi ostajajo v območju rekordov, dolar izgublja, nafta pa je okrevala, saj se Savdijci in Rusi strinjajo glede podaljšanja dogovora o znižanju proizvodnih kvot.
Tulipan v opomin, kam lahko pripelje politika ECB-ja
15
14. maj 2017 ob 06:55 Po treh pozitivnih tednih je Wall Street doživel manjši "poraz", delno tudi zaradi Trumpovih potez. Dow Jones je v petih dneh izgubil pol odstotka.
Apple prvo podjetje, ki je vredno več kot 800 milijard dolarjev Frankfurtska borza je v torek že šesti dan zapored dosegla rekordno vrednost, medtem ko je v New Yorku ta teden dokaj mirno. Nafta je še naprej pod pritiskom, zadnje dni tudi zlato.
30
Špekulanti pri nafti spet zavohali dobičke, tokrat pri kratkih pozicijah Na delniških trgih se je zadnji teden nadaljevala rast, evro pa je, čeprav je brezposelnost v ZDA zdrsnila na le 4,4 odstotka, dosegel vrednost 1,10 dolarja, kar je letošnji vrh.
19
Applove delnice padle kljub 11 milijardam četrtletnega dobička Maj se je na delniških trgih začel z novimi rekordi, medtem ko je nafta spet zdrsnila, pri čemer je brent včeraj komaj obstal nad 50 dolarji. Spodbudni evropski gospodarski podatki
21
Ameriška podjetja imajo v tujini denarja za 2,6 bilijona dolarjev Ameriško gospodarstvo je imelo v prvem četrtletju po prvi oceni le 0,7-odstotno rast, kar je najmanj v zadnjih treh letih, vendar naj to ne bi odražalo pravega stanja v največjem svetovnem ...
39
Po zmagi Macrona čas za nove rekorde na borzah Po prvem krogu francoskih volitev so delnice dobile močan pospešek, nekateri vplivni indeksi so dosegli rekorde, Nasdaq pa je že nad 6.000 točkami. Evro dosegel letošnji vrh
43
Zatišje pred viharjem? Tudi borze v pričakovanju novic iz Pariza. Evropski vlagatelji so bili pred francoskimi volitvami dokaj mirni, kar kaže tudi nižja zahtevana donosnost francoskih obveznic, od izida volitev pa bo odvisno, ali gre le za zatišje pred viharjem.
88
Trumpu dišijo nizke obresti, ne pa tudi močen dolar Geopolitične napetosti so vlagateljem na finančnih trgih nagnale nekaj strahu v kosti, varno zatočišče pa so bile v zadnjem tednu obveznice, japonski jen in zlato, ki je doseglo novo najvišjo ...
29
Pri Saxo Bank opozarjajo na možnost recesije V času, ko vse pomembne ustanove navzgor popravljajo napovedi gospodarske rasti, je kar presenetljivo, da si kdo upa govoriti o veliki verjetnosti recesije v naslednjem letu.
42
Celoten svetovni dolg dosegel 215 bilijonov dolarjev Wall Street se ni opazneje odzval na dve petkovi presenečenji (napad na Sirijo in slabši podatki s trga dela), medtem ko je nafta nadaljevala rast, tako da bo v torek bencin v Sloveniji spet dražji.
122
Elon Musk: Nevihta v Shortvillu Delnice proizvajalca električnih vozil Tesla so prvič presegle 300 dolarjev in šokirale vse tiste, ki so s kratkimi pozicijami pričakovali njihov padec.
55

Kazalo