Borzni komentar
slice
Borze nove carine sprejele v slogu "lahko bi bilo huje"
Pri Alti menijo, da se bo volatilnost nadaljevala, 19. september 2018 ob 06:12 Finančni trgi so mirno "prežvečili" novo ameriško obdavčitev kitajskih izdelkov, saj so se vodilni delniški indeksi včeraj zvišali, Dow Jones za skoraj odstotek.
41
Polom na trgu kriptovalut celo večji kot zlom podjetij pikakom
195
13. september 2018 ob 06:33 "Verjamem, da bo trg kriptovalut ponovno zasijal," meni strokovnjak za kriptovalute Rok Benkovič, ki niti ni preveč presenečen, da so se zgodili tako močni padci.
Nemiren vstop delniških trgov v neugoden september
30
9. september 2018 ob 06:32 Trgovinske napetosti med ZDA in preostalim svetom in težave držav v razvoju so zadnji teden skalile razpoloženje na borzah.
Amazon v klubu bilijon; vlagatelji ne zaupajo Evropi
75
5. september 2018 ob 06:22 Čeprav pri Deutsche Bank negativnih presenečenj v zadnjih letih ni manjkalo, je vseeno precej odmevala novica, da bo vodilna nemška finančna ustanova konec septembra "odletela" z elitnega seznama ...
Amazon nad 2.000. Slovenski poziv k odpravi kriptovalut.
290
2. september 2018 ob 09:12 Avgust je bil za newyorški borzni trg odličen mesec, indeks Nasdaq je celo pridobil največ po letu 2000, pri čemer so Amazonove delnice prav na zadnji dan avgusta prvič prebile mejo 2.000 dolarjev.
Novi rekordi v New Yorku, Nasdaq prvič nad 8000 točkami Sklenitev trgovinskega dogovora med ZDA in Mehiko je navdihnilo svetovne delniške trge, vrednost evra pa se je povzpela nad 1,17 dolarja.
73
ZDA pripravljene na izzive zaostrovanja denarne politike Guverner Feda je na srečanju centralnih bankirjev z všečnimi besedami spodbudil rast delnic in poskrbel za sveža rekorda indeksov S&P 500 in Nasdaq, ki so ga so navzgor potisnile predvsem ...
35
New York z rekordom slavi najdaljše bikovsko obdobje Donald Trump je v intervjuju za Reuters s kritiko monetarne politike ameriške centralne banke močno posegel v njeno neodvisnost in prekršil vse tabuje, s tem pa poskrbel tudi za padec dolarja.
59
Vlagatelji brez sočutja do osebnih težav Elona Muska Špekulantom, ki stavijo na padec Teslinih delnic, se je njihova igra v petek zelo izplačala, saj so zaradi čustvenega intervjuja Elona Muska skupno "potegnili" milijardo dolarjev.
71
Turška lira le okrevala; Amazon lovi Apple Turška finančna in tudi politična kriza pušča vedno večjo sled na razvitih delniških trgih. V torek je bilo sicer opaziti umiritev razmer, a verjetno le začasno.
53
Turčija vznemirila finančne trge, evro na enoletnem dnu Evropska centralna banka je zaskrbljena zaradi dogajanja v Turčiji, ob strmoglavljenju turške lire pa trpi tudi evro, ki je v primerjavi z dolarjem dosegel najnižjo raven v več kot letu dni.
111
Opravičilo, vredno nekaj milijard dolarjev V ZDA je bilo julija odprtih manj delovnih mest od pričakovanj, kar pa verjetno ni posledica carinske vojne med ZDA in preostalim svetom, ampak pomanjkanja kvalificiranih delavcev.
54
Nafta doživela največji mesečni padec v zadnjih dveh letih Tehnološke delnice, ki so imele v zadnjih mesecih glavno vlogo pri naraščanju delniških indeksov, so se obrnile kar občutno navzdol, vseeno pa je bil mesec julij za vlagatelje na borzah zelo ...
54
Vrednost Facebooka v enem dnevu nižja za 120 milijard dolarjev Zdi se nezaslišano, da delnice podjetja, ki je četrtletne prihodke povečalo za 42 odstotkov, padejo za 20 odstotkov, a prav to je doletelo Facebook, s čimer je v zrak "odfrčalo" 120 milijard dolarjev.
42
Rekord Nasdaqa, turška lira najbolj podcenjena valuta sveta Medtem ko bo bikovski trend na borzah očitno dosegel rekord po dobi trajanja, se je bolj kot zloma delniškega trga bati občutno negativnih gibanj na trgu obveznic.
54

Kazalo