Borzni komentar
slice
Nafta v razponu med 60 in 70 dolarji omogoča dolgoročno stabilnost
Bank finančna kriza ni prav veliko izučila, 23. maj 2018 ob 06:17 Delniški trgi so se ta teden odločno pognali rekordom naproti, nafta brent še kar vztraja pri skoraj 80 dolarjih, bitcoin pa ne najde moči za nov skok proti 10 tisoč dolarjem.
21
Brent nad 80 dolarjev, gorivo v torek že šestič zapored navzgor
57
20. maj 2018 ob 07:58 Stara borzna modrost, ki pravi, da je v mesecu maju smiselno prodati delnice in se na delniški trg spet vrniti jeseni, se zadnja leta ni izkazala za resnično. Tudi letos naj bi bilo tako.
Fedov uradnik meni, da kriptovalute še ne grozijo dolarju
45
16. maj 2018 ob 06:34 Močna rast donosnosti ameriške desetletne obveznice je ustavila osemdnevni vzpon Wall Streeta, zlato je padlo na letošnje dno, nafta pa je spet dosegla skoraj štiriletni vrh.
Gorenje 12 točk; racija v Koreji zbila bitcoin
40
13. maj 2018 ob 06:25 Verjetno bi koga, ki od Ljubljanske borze pričakuje večjo rast kot od trga kriptovalut, označili za čudaškega, a zadnji teden so svojih pet minut vendarle dočakali tudi lastniki delnic slovenskih ...
Kriptovalute dobivajo veljavo tudi na Wall Streetu
61
9. maj 2018 ob 06:15 Krepitev dolarja se kljub zaostrovanju Fedove denarne politike zdi eno večjih presenečenj na finančnih trgih. Včeraj je bilo treba za evro prvič letos plačati manj kot 1,19 dolarja.
Buffett spet ugriznil v jabolko; bitcoin blizu 10 tisoč dolarjev Kljub ne najbolj prepričljivim podatkom z ameriškega aprilskega trga dela se je dolar spet okrepil, kar v kombinaciji z vedno višjimi ameriškimi obrestnimi merami nekaterim državam v razvoju ...
80
Najbogatejši Zemljan v hipu "težji" za 12 milijard dolarjev Amazon in Facebook sta pozitivno presenetila analitike s številkami v četrtletnih bilancah, kar je delniškim trgom pomagalo, da so "prebavili" rast donosnosti ameriške desetletne obveznice nad tri ...
95
Nafta kljub "Trumpovemu nestrinjanju" najviše po 2014 Prvič po januarju 2014 je donosnost ameriške desetletne obveznice presegla tri odstotke, kar je vznemirilo Wall Street, nafta pa je medtem dosegla najvišjo raven po novembru 2014.
62
Evro spet pri 1,20 franka; nov razcvet kriptovalut Za en evro je treba spet plačati 1,20 franka, torej toliko kot pred "zloglasnimi" dogodki v januarju 2015, ko je SNB z odločitvijo, da ne bo več branil franka pri meji 1,20 franka za evro, sprožil ...
132
Dobri temelji za nove rekorde delniških indeksov Na delniški trgih se je zmanjšal strah pred zaostrovanjem napetosti v Siriji, kar je prineslo podražitve delnic in pocenitev nafte. Pomagala je tudi lepa rast kitajskega BDP-ja.
36
Elon Musk: Položite stave! Newyorške borze so preživele precej nemiren, a vendarle občutno pozitiven teden, saj so indeksi pridobili dva odstotka. "Zmagovalec" tedna je nafta, ki je poskočila za skoraj devet odstotkov.
143
Kitajski predsednik na borze vrnil nasmeh; nafta najvišje po 2014 Čeprav se je v ponedeljek zgodil največji padec delnic v zadnji uri newyorškega trgovanja po letu 2011, ta teden na delniških parketih vlada lepa mera optimizma, saj se odnosi na relaciji ZDA - ...
45
Trump in Powell nad Wall Street priklicala nove črne oblake Wall Street je v petek doživel dvojni udarec. Ne le, da se je carinska vojna med ZDA in Kitajsko zaostrila, dodatno so tečaje delnic obremenile "jastrebje" besede guvernerja Feda Jeroma Powlla.
45
Trumpovi tviti potopili Amazonove delnice Newyorški delniški trg je mučno vstopil v drugo letošnje četrtletje, pri čemer je indeks S&P 500 zdrsnil pod 200-dnevno drseče povprečje, kar je slab signal.
58
Rekordni četrtletni padec bitcoina: cena se je prepolovila Prvo četrtletje leta 2018 je pokazalo, kako nepredvidljivi so lahko finančni trgi in kako naivni so bili tisti, ki so decembra brez kančka zdrave presoje velikopotezno kupovali kriptovalute.
202

Kazalo