Komentar dogajanja na Ljubljanski in na tujih borzah
Bitcoin pred soočenjem s "smrtnim križem"
Tudi Google ukinja oglaševanje kriptovalut, 18. marec 2018 ob 06:38 Na Wall Streetu je bil zadnji teden zaradi nepredvidljivega Donalda Trumpa negativen, spet pa so močno padle kriptovalute, bitcoin za dobrih 10 odstotkov, ripple celo za 25. Po Facebooku se je tudi ...
248
 • Tedenski pregled dogajanja na finančnih trgih
 • Goldman Sachs svari pred novim padcem bitcoina
  85
  14. marec 2018 ob 07:01 Trumpova odločitev, da odstavi zunanjega ministra Rexa Tillersona, je odmevala tudi na finančnih trgih. Delnice so padle, Dow Jones je zdrsnil pod 25 tisoč točk, izgubljal je tudi dolar.
  Nizka februarska rast plač sprožila nov val optimizma
  53
  11. marec 2018 ob 06:57 Čeprav je ameriško gospodarstvo februarja ustvarilo neto kar 313 tisoč novih delovnih mest, so newyorški delniški indeksi konec tedna močno porasli, tehnološki Nasdaq pa je postavil rekordno vrednost.
  Greenspan opozoril pred špekulativnim balonom
  73
  25. februar 2018 ob 09:16 Delniški trgi, ki so bili zadnji teden spet obarvani rdeče, so postali obsedeni z vprašanjem, kako se bodo na višjo inflacijo odzvale največje centralne banke. Pod drobnogledom je zlasti Fed.
  Ko se cena štruce kruha meri v milijardah
  117
  21. februar 2018 ob 07:09 V vodstvu Evropske centralne banke so se na novo premešale karte, nekateri pa zato že vidijo možnost, da bo politiko ECB-ja od oktobra 2019 določal Jens Weidmann, ki ima precej drugačne poglede kot ...
  Vrnitev borznega optimizma in nov zagon kriptovrtiljaka
  161
  18. februar 2018 ob 06:24 Odziv delniških trgov na pretrese v prejšnjem tednu je bil silovito pozitiven - newyorški indeks S&P 500 je v petih dneh nenehne rasti pridobil pet odstotkov, kar je največja tedenska rast po ...
  Gospodarstvo premočno, da bi na borze prilomastil medved
  53
  14. februar 2018 ob 07:44 Vsak medvedji trend se na delniških trgih začne s popravkom, zgodovina pa pravi, da se je manj kot polovica popravkov razvila v medvedji trg.
  Za borzni pretres krivi tudi špekulativni hedge skladi Finančni trgi se morajo kar naenkrat spopasti z novimi razmerami: občutno višjo volatilnostjo in naraščajočimi donosi obveznic, najverjetneje pa to vendarle še ne pomeni skorajšnjega začetka ...
  93
  "Zmanjkalo idiotov, ki bi kupovali po rekordno visokih cenah" Je na trgu delnic in kriptovalut nastopil čas, ko je " finančna utopija postala ekonomska resničnost, ko se ljudje zbujajo iz sanj in bodo grdo plačali za svoja tveganja? " Potem ko so delniški trgi ...
  348
  Največji balon v zgodovini človeštva se je začel sesuvati Močno je zadnji teden udarilo po žepu vse, ki stavijo na rast kriptovalut, bitcoin je padel pod 8.000 dolarjev, izrazitemu popravku pa niso mogli ubežati niti delniški trgi.
  427
  Na borzah zagrmelo, kot že dolgo ne; bitcoin pod 10.000 USD Kar včasih sploh ne bi vzbudilo pozornosti, se danes zdi skoraj nezaslišano: Dow Jones je v torek drugi dan zapored močno izgubljal in na koncu doživel največji enodnevni padec po lanskem maju.
  197
  Deutsche Bank kljub novi izgubi zvišal bonusna izplačila Čeprav je bila gospodarska rast v ZDA v zadnjem četrtletju pod pričakovanji, je Wall Street v petek krenil novemu rekordu naproti, medtem ko je dolar močno oslabel.
  49
  Netflix kot kriptovalute: 6600-odstotna rast v desetih letih Pričakovali bi, da se je svet iz finančne krize nekaj naučil in da imajo vsaj centralne banke pri roki načrt B, toda problem je, ker nimajo niti načrta A. Kenneth Rogoff, profesor ekonomije na ...
  42
  Nobelovec Shiller se boji popolnega zloma bitcoina Izjemen priliv svežega denarja v vzajemne sklade in sklade ETF je še en dokaz, da vlagatelji kljub opozorilom, kako precenjeni so delniški trgi, še naprej verjamejo, da se bo pravljica nadaljevala.
  272
  Jemalci posojil v frankih niso v tako slabem položaju, kot se zdi " Prezgodaj bi bilo že zdaj pobrati dobičke ," svetujejo borznim vlagateljem pri banki JP Morgan, pa čeprav nekateri kazalci pravijo, da je trg zrel za popravek.
  158
  Nov rekord na Wall Streetu; Korejci zbili ceno bitcoina V zadnjih dneh so se na finančnih trgih pojavili strahovi pred vedno višjo zahtevano donosnostjo ameriških obveznic. Guru Bill Gross že zatrjuje, da po kar 25 letih na trg spet prihaja medved.
  67
  Dogecoin: šala, vredna dve milijardi dolarjev Optimizem na delniških trgih ne pojenja. Wall Street dosega sveže rekorde, draži se nafta, nič kaj dobri pa niso obeti za ameriški dolar.
  113
  Borze evforično v leto, ki lahko prinese črnega laboda Težko bi si zamislili boljši začetek leta na delniških trgih. Newyorški indeks S&P 500 že od leta 1999 v prvem tednu novega leta ni pridobil toliko kot letos.
  77
  Tvegane naložbe letos blestele, na koncu ripple zasenčil vse Leto 2017 je bilo na finančnih trgih izjemno optimistično, vsi naložbeni razredi z izjemo dolarja so pridobivali, posebno zgodbo pa je pisala obsedenost z bitcoini in preostalimi kriptovalutami.
  83
  Vlagatelji za vsak odstotek rasti tvegajo tri odstotke izgube Wall Street je božično darilo dobil v obliki svežnja davčnih reform, ki naj bi ga Trump podpisal še pred prazniki. Bitcoin je medtem doživel 20-odstotni popravek.
  36
  Kazalo