Zabava
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.6 od 18 glasov Ocenite to novico!
Alya
Atraktivna rdeča obleka je pritegovala poglede na melodijah morja in sonca. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dodaj v

Alya: Ponosna sem na vsako svojo skladbo, v vsaki je veliko truda in ljubezni

Gostja MMC-jeve spletne klepetalnice
14. julij 2016 ob 09:18,
zadnji poseg: 14. julij 2016 ob 11:27
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Vzornike gledam vsak dan - to sta moja starša. Mogoče zveni 'pocukrano', vendar je res, veliko sem se naučila od njiju, sploh potrpljenja in delovnosti," je v MMC-jevi klepetalnici razkrila Alya.

Njena glasbena kariera traja že 15 let, česar niti sama kar ne more verjeti. "Bili so vzponi in padci, vesela sem za vse izkušnje, sploh za zadnja leta, ki so več kot sladka, res se mi dogajajo lepe stvari in hvaležna sem za njih," se je veselila skupaj z našimi uporabniki.

Kaj pripravlja za obletnico, še ne želi razkriti, z nasmehom odgovarja le, da "vsekakor presenečenje".


Mogoče kdaj tudi na evrovizijskem odru

V soboto pa si je s skladbo Srce za srce (Ti) na Melodijah morja in sonca pripela prvo večjo zmago na festivalih. V klepetalnici je povedala, da so njo samo na tekomvanju najbolj navdušili Nuška Drašček in Manca z Kvatropirci, da si je rdečo obleko, ki je pritegnila veliko pozornosti, želela že od samega začetka in da je v ponedeljek v hrvaški Istri že snemala tudi videospot.

"Mogoče pa res," je z nasmehom odgovorila na vprašanje, če bi si kdaj želela stopiti tudi na evrovizijski oder. V preteklosti je namreč zavrnila skladbo Spet, ki jo je nato na Evroviziji uspešno predstavila Tinkara Kovač. A pravi, da ji ni žal, saj ji "ni bila namenjena".

Duhovne knjige in tetovaže
Med spletnim klepetom je razkrila še, da najraje prebira knjige, ki jo nahranijo, ji dajo misliti, jo učijo in prevzamejo. "To so predvsem knjige o življenju - psihologija, duhovne knjige ... Najbolj sem navdušena nad Vladimirjem Megrejem in zbirko knjig Anastazija," je zapisala.

Naše uporabnike so zanimale tudi njene tetovaže. "Menim da mora vsak tatu imeti pomen, zato se tega držim - rada imam vilinske simbole, zato so moji ostali tatuji v tem duhu," je pojasnila in opisala tudi, kako jih je morala lani v Katarju, kamor je lani odpotovala med SP-ju v rokometu, na otvoritvi zakriti, saj je bila prisotna kraljeva družina.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
maximinus
# 14.07.2016 ob 09:45
obleka veliko odkriva......samo talenta ne!
Untamle
# 14.07.2016 ob 12:28
Že peta novica o njej zadnje dni. Too much.
ZvonkoS1
# 14.07.2016 ob 12:16
...duhovne knjige...vilinski simboli.... lol ....
#opranaglava
Modrijan6
# 14.07.2016 ob 09:54
Iskrene čestitke Alyi za zmago na velikem festivalu MMS, ki bo čez dve leti praznoval 40. let svojega obstoja. In prvi MMS je bil leta 1978 na Tartinijevem trgu v Piranu, žal na prvem festivalu nisem bil, ker sem bil takrat na obveznem služenju vojaškega roka, sem bil pa zato na drugem leta 1979, ki je prav tako potekal v Piranu, nepozabne poletne melodije in nepozaben čas.
reorah
# 14.07.2016 ob 12:51
@DišečaKava

Zgodna Alya je bila kul. Polna energije, pristna, malce uporniška. Prvih nekaj komadov zelo poslušljivih.

Punca raste, dozoreva, za njo je 15 let kariere. Ne more bit vedno tista "zgodna frklica". Meni se zdi, da je ena redkih, ki svoje dozorevanje primerno odraža tudi v svojem pevskem stilu in svoji zunanjosti. Meni je njen luk čisto kul. Lepa, ženstvena, atraktivna, starosti primerna. Prav nič mi niso všeč tiste zrele dame, ki "ne rastejo" s svojimi leti in ki še vedno skušajo posnemati svoja mladostna leta in videz.

In čestitke za zmago na MMS. Osebno mi je bila bolj všeč Manca, pa tudi Nuška, a tudi tako je OK.
DišečaKava
# 14.07.2016 ob 12:10
Zgodna Alya je bila kul. Polna energije, pristna, malce uporniška. Prvih nekaj komadov zelo poslušljivih.

Tole je ok za povprečje, neke prave svežine pa ni več. Pa drugič.
samo kogoj
# 14.07.2016 ob 10:16
Ja super! Lepo si to napisal! Alya super si bila na MMS
frank james
# 25.07.2016 ob 08:52
Veliko truda za text: digidigidagi jaz sem ti, digidigidagi ti si jaz, jaz sem ti.....itd. N moč izvirno, brez debate!
SloOvce
# 16.07.2016 ob 12:09
odkar ji dela plestenjak komade je res obup
djadja
# 14.07.2016 ob 16:10
Lep komad glasbe in lepo dekle....
Baltzar87
# 14.07.2016 ob 15:06
Če je bilo ozvočenje slabo in se je ni slišalo še ne pomeni, da je slab komad. Meni osebno je bil najboljši, daleč najboljši. Manca in kvartopirci so peli kot bi poslušal klape, Nuška Drašček pa kot bi poslušal počasni komad od Vilija Resnika "Kdo lahko te ljubi kakor jaz". Zame tako neizvirne pesmi sploh ne štejejo. Alya pa ima po drugi strani okus, ki je širše evropski oz. svetovni sceni. Slovenija je kar se tiče okusa pač posebna - to se vidi že v tem, koliko narodnih ansamblov v Sloveniji uspe, čeprav je večina komadov po melodiji enakih, menjajo samo besedilo. In če si pristaš take glasbe ali pa koneckoncev tudi hrvaške dalmatinske glasbe in klap, ki so tudi vse na isto foro, človek na more pričakovat, da mu bo všeč nekaj drugačnega, ker je pač zvest svojemu stilu. Zato pa je 2010 zmagal ansambel Roka Žlindre, pa čeprav je imela Nina Pušlar pravi komad za evrovozijo.
Aslan
# 14.07.2016 ob 14:46
Alya je super punca in pevka, toda kakovost komada na MMS pa je bila na nuli. Skropucalo, sestavljeno v enem popoldnevu. Alya, ne se prodat, ostani glasbenica, ne pa tržno blago.
odziv
# 14.07.2016 ob 10:40
Človek ni čisto prepričan, kaj želi fotograf sporočiti. Zdi se, da so melodije samo v ozadju.
Luka Novak
# 14.07.2016 ob 17:14
@Baltzar87

Če je bilo ozvočenje slabo in se je ni slišalo še ne pomeni, da je slab komad.

Na Radio Koper jo vrtijo dan za dnem, kot rečeno : Frčafele je bil gušt poslušat, Alyo preprosto ne moreš poslušat.
Peter F.
# 14.07.2016 ob 13:03
Alya je kvalitetna glasbenica in vidi se, da dela s strastjo do glasbe in uživa v tem. Simpatična punca in glede na trdo delo, ni čudno da so tudi uspehi. In z njimi zavist :)
Luka Novak
# 14.07.2016 ob 11:52
Alya je luštna, zmagovalna pesem MMS pravo nasprotje.

Frčafele je bil gušt poslušat, pri Alyi bo gušt zamenjat postajo.
Modrijan6
# 14.07.2016 ob 12:48
@Untamle

Alya je zmagovalka festivala Melodije, morja in sonca, festivala z dolgoletno tradicijo. In vesel sem njene zmage čeprav ni čisto tip moje pevke, tudi Alya si po 15 letih delovanja zasluži malo pozornosti, mar ne. MMS spremljam od leta 1979, ko je tam zmagovala neponovljiva Moni Kovačič. Še zmeraj pa prisegam na skladbo Lahko, noč Piran(anika Horvat) in skladbo Zasidran(ansambel Prizma), to sta zame dve najlepši skladbi tega obmorskega festivala.
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Kazalo