Marko Radmilovič
slice
Decembrski zapisi
Redna tedenska glosa Marka Radmiloviča na Valu 202, 4. december 2018 ob 17:26 Ker nas danes čaka izjemno zanimivo radijsko popoldne in ker smo na samem pragu zabavljaškega decembra, smo v naši skromni redakciji potegnili ročno zavoro.
4
Zapisi iz močvirja: Cikcak za nestrpne
5
27. november 2018 ob 16:47 Danes pa poglobljeno, ker se bliža december, ko težke teme za trideset dni odrinemo stran.
Zapisi iz močvirja: "Zdravo, tukaj James iz Metallice!"
7
20. november 2018 ob 16:55 Današnja zgodba je napeta in nas vodi skozi številne nepričakovane zaplete do samega bistva demokracije. Začne pa se, kako nepričakovano, na radijskih postajah, kjer vrtijo največje hite.
Vrane družijo se rade
5
13. november 2018 ob 16:57 Danes pa nekaj o ministrih. Kot nekoč priljubljena tema satirikov, komikov in karikaturistov se ministri počasi umikajo v medijsko pozabo.
Strel v tišino
8
6. november 2018 ob 16:48 Vrnimo se nekaj dni nazaj v teden, ko se zdaj že nekaj let – ne najbolj posrečeno – srečajo počitnice, spomin na umrle in reformacija.
Slovenski vladarski slog V teh vremensko zahtevnih urah in dneh pa nekaj sproščene in prepotrebne zabave. In kaj je lahko bolj zabavnega od slovenske vlade?
Zapisi iz močvirja: Princ na konju z ročaji Danes pa nekaj o princih, kraljih in ostalih pravljičnih likih. Ter o novinarjih, ki so vse, le pravljični liki ne.
2
Zapisi iz močvirja: Pod svobodnim soncem Če nič drugega, smo prejšnje dni izvedeli, kakšen bo konec sveta. Religiozne prakse ponujajo vsaka svoj scenarij, a kot kaže, s poslednjo sodbo, kolobarjenjem duše in z zabavo z devicami ne bo nič.
7
Zapisi iz močvirja: Sreča ni opoteča Danes je na sporedu najbrž preambiciozno modrovanje o sreči. Sreče je več vrst. Tako ne bomo govorili o družinski, športni, osebni in podobnih srečah.
5
V začetku je bila beseda Danes pa nekaj o vseprisotni temi – varnosti. Nevarnost preži na nas iz vseh kotov in vsak trenutek nas lahko ugonobi vse od meča do lakote. In seveda virusov.
12
Fontana malih in točenih Eno zadnjih priložnosti za nekaj sproščenega poletnega esprija začnimo s krajšo odo: Muslimani imajo Meko, Kristjani imajo Jeruzalem. Pivci vina imajo Medano, A pivci piva imamo žalsko fontano.
5
Zadnje besede prazničnih poslanic O prazničnih dneh bo tekla beseda. Analizirali bomo nekaj temeljnih misli, ki so jih ob prazničnih nagovorih izrekli vidni predstavniki naroda.
1
Diktatura asfalta Prejšnje dni smo uživali v prenosu kolesarske dirke po Sloveniji. Bila je promocija, da so tur operatorji vriskali in bil je enkraten športni uspeh.
4
Gliha vkup štriha Svetovni dogodki niso prijazni do tistih, ki ponoči radi spijo. Najprej je bilo treba pospremiti finale košarkarske Lige NBA, potem pa še srečanje predsednika Trumpa in predsednika Kima.
13
Zapisi iz močvirja: Nam je vseeno, kam reka teče Kot v redakciji te skromne oddaje trobimo po vsaki veliki maši demokracije, je osnovno vprašanje volitev, referendumov in drugih nacionalnih glasovanj udeležba.
10

Kazalo