Marko Radmilovič
slice
Zapisi iz močvirja: Pod svobodnim soncem
Tedenska glosa Marka Radmiloviča na Radiu Slovenija, 9. oktober 2018 ob 18:30 Če nič drugega, smo prejšnje dni izvedeli, kakšen bo konec sveta. Religiozne prakse ponujajo vsaka svoj scenarij, a kot kaže, s poslednjo sodbo, kolobarjenjem duše in z zabavo z devicami ne bo nič.
7
Zapisi iz močvirja: Sreča ni opoteča
5
2. oktober 2018 ob 17:15 Danes je na sporedu najbrž preambiciozno modrovanje o sreči. Sreče je več vrst. Tako ne bomo govorili o družinski, športni, osebni in podobnih srečah.
V začetku je bila beseda
12
18. september 2018 ob 16:46 Danes pa nekaj o vseprisotni temi – varnosti. Nevarnost preži na nas iz vseh kotov in vsak trenutek nas lahko ugonobi vse od meča do lakote. In seveda virusov.
Fontana malih in točenih
5
11. september 2018 ob 17:32 Eno zadnjih priložnosti za nekaj sproščenega poletnega esprija začnimo s krajšo odo: Muslimani imajo Meko, Kristjani imajo Jeruzalem. Pivci vina imajo Medano, A pivci piva imamo žalsko fontano.
Zadnje besede prazničnih poslanic
1
27. junij 2018 ob 09:54 O prazničnih dneh bo tekla beseda. Analizirali bomo nekaj temeljnih misli, ki so jih ob prazničnih nagovorih izrekli vidni predstavniki naroda.
Diktatura asfalta Prejšnje dni smo uživali v prenosu kolesarske dirke po Sloveniji. Bila je promocija, da so tur operatorji vriskali in bil je enkraten športni uspeh.
4
Gliha vkup štriha Svetovni dogodki niso prijazni do tistih, ki ponoči radi spijo. Najprej je bilo treba pospremiti finale košarkarske Lige NBA, potem pa še srečanje predsednika Trumpa in predsednika Kima.
13
Zapisi iz močvirja: Nam je vseeno, kam reka teče Kot v redakciji te skromne oddaje trobimo po vsaki veliki maši demokracije, je osnovno vprašanje volitev, referendumov in drugih nacionalnih glasovanj udeležba.
10
"U ta črna skrin'ca vrgel je svoj glas" Na letošnjo volilno kampanjo pada zastor in s primerno dozo spoštovanja ter sledeč striktnim predvolilnim pravilom poglejmo, kako smo se ljubili in sovražili v zadnjem mesecu.
1
Živalska farma Danes pa o čebelah. Izpustili bomo večino duhovitih primerjav in primernih verzov, ki so jih o žuželki zadnje dni izbrskali v medijih, in se posvetili sami vlogi čebele.
3
Zapisi iz močvirja: Rokovalci Priprave na sestop oblasti k ljudem, kot tudi lahko razumemo inflacijo volitev in referendumov v prihodnjih mesecih, so v popolnem razmahu.
1
Spomeniško varstvo Danes pa nekaj o spomeniškem varstvu. Ni še minilo leto, kar si je predsednik republike v svoji spravljivosti umislil spomenik žrtvam vseh vojn.
3
Pametna vas Tej oddaji je komaj uspelo priti s slovenskega podeželja v ljubljanski studio.
7
Zapisi iz močvirja: Levičarji in desničarji April prinaša v slovenska mesta vonj po pomladi, na slovensko podeželje pa vonj po gnojnici. Predvsem pa april prinaša vonj po bližajočih se volitvah.
3
Zelena bratovščina zelenega parketa Danes pa nekaj o zeleni bratovščini diplomatskega parketa. S prihodom pomladi je odpravljen lovopust. Tako je dovoljeno preganjati diplomate in še nekatere njim sorodne vrste.
4

Kazalo