Peter Mlakar
slice
Finančni in politični moči je podrejeno tudi najsvetejše
Kolumna Studia City, 15. oktober 2018 ob 21:36 Srečujemo se s pojavi, ki kažejo, kakšen značaj zadobiva pomemben del planetarne političnosti.
9
Poganske politike
6
21. maj 2018 ob 22:08 Če je nekdo revež, je lahko revež vsak. Zdravilo za to je univerzalizem. Če šteje en človek, je tu vzrok, da štejejo vsi. In to bi morali vedeti pred volitvami.
Viljem drugič
8
15. maj 2018 ob 17:43 Ob preteklem referendumu je v zrak skočilo neprimerno več dušebrižnikov, kot jih je odšlo na volišča.
Je kdo pripravil varovalke in rešitve?
4
16. april 2018 ob 21:24 Imamo solidno rast družbenega proizvoda. Izvoz se povečuje, gospodarstvo, vsaj tako pravijo, je na krilih. In vemo, da množica slovenskih državljanov od tega nima nič.
Mi najprej - čez vse mi
5
12. marec 2018 ob 21:20 Na določenih delih planeta smo priče vzniku političnih ideologemov, s katerimi se istoveti precejšen del ljudstva in katerih značilnost je strnjena v formuli MI NAJPREJ.
Resnična zadovoljitev ni v s smrtjo cepljeni realnosti Življenje lahko zavda hudo bolečino, toda brez tega realnega življenja nas ni.
3
Realnost je okrutna Del Slovencev živi dobro. Rast našega bruto proizvoda je v Evropski uniji med najvišjimi, obeta se javnofinančni presežek.
10
Ko je zlo podvrženo refleksiji, mu je odvzeta krona Gospe in gospodje. To je v zadnjih časih aktualna tema, no, je večna.
4
Glavna težava slovenske politike: partikularni interes nad splošnim Glavna težava slovenske politike, torej skrbi za skupno dobro, in še kakega izmed drugih področij, ki esencialno učinkujejo na naše družbeno življenje, je bila, in jo je še čutiti, da je prevladal ‒ ...
8
Vrednote, ki ničijo sovraštvo V tem času je to pomembna tema, tema za našo prihodnost, za čas, ko išče Evropa svojo odrešilno resnico.
22
Srečni v Sloveniji Slovenija na lestvici srečnosti zaseda 62. mesto. Pred nami je celo Moldavija, ki je najrevnejša država v Evropi. Samo nekaj kilometrov stran od Ljubljane pa so Avstrijci 13. To veliko pove o nas.
16
Najprej dostojno življenje ljudi Preden bo sonce raztalilo zemljo, je lahko prepad med bogatimi in revnimi eden izmed glavnih vzrokov za vojno, ki bo razstrelila planet. Ker se revščina še grozljivo povečuje.
4
Polnoletnim apriori denar za preživetje ... in bo božič celo leto Ko gledamo svet, kakršen je, vse to trpljenje brezštevilnih zaradi kriminalnega obnašanja posameznikov ali skupin, in se ne čudimo, da si kdo izmed Slovencev v svoji nesreči, povzročeni od drugih ...
12
Negativnosti, ki jih v drugih državah ni V Sloveniji se pogosto srečujemo z negativnostmi, s katerimi se v nekaterih drugih nacijah redko ali pa sploh ne.
4

Kazalo