Bernard Nežmah
Pogreb državljanov kot delničarjev
Kolumna Studia City, 10. april 2017 ob 22:15 Ena najbolj razširjenih floskul je veselje nad tujimi investicijami.
13
Neuspehi Petra Prevca in uspehi vlade
11
13. marec 2017 ob 21:29 Ko skakalni as Peter Prevc prileti v dno skakalnice, so hitro ob njem slovenski novinarji, ki ga sprašujejo, kako ocenjuje svoj zadnji skok.
Cena pomiritve med predsednikoma vlade in parlamenta
10
13. februar 2017 ob 22:11 Po dveh tednih frontalnega spopada sta si prvi mož vlade in prvak parlamenta nasmejano segla v roke in zakopala stare zamere.
Razlastninjenje slovenskih Indijancev
32
16. januar 2017 ob 21:41 V Hočah naj bi Magna postavila lakirnico avtomobilov, v kateri naj bi zaposlili 400 delavcev. Vsekakor spodbudno. Toda kaj je cena industrijskega napredka?
Davčna reforma
8
3. oktober 2016 ob 21:19 Napovedana je interpelacija zoper delo vlade. Večina strank ji nasprotuje in tudi ankete javnega mnenja ji niso naklonjene. Vladajoča koalicija je potemtakem precej priljubljena.
Oblika nasilja ni le rušitveni akt, temveč že sama odločitev župana
10
14. junij 2016 ob 11:11 Sovražni govor je na Slovenskem predmet pozorne obravnave. Časopisi in množični mediji so polni kritičnih odzivov, obstaja celo svet za proučevanje sovražnega govora.
Ne, avtor zlorabe je prvi mož parlamenta
38
9. maj 2016 ob 21:28 Predsednik državnega zbora Milan Brglez je ustavno pravico do referenduma odrekel sindikatu migrantskih delavcev z očitkom, da je njihova pobuda zloraba.
Občinski monopoli in cehi Skoraj neopazno je poniknila medijska vest, da je ljubljanska občina odvzela koncesijo zasebni lekarni, ki skoraj desetletje deluje v Mercator centru.
11
Solidarnost v dveh oblikah V ozadju begunske agonije se kristalizira komaj opazna politična dimenzija pogajanj med Turčijo in Nemčijo.
5
Nesolidarnost do periferije Begunska kriza odpira nova humanitarna in politična vprašanja. A drža solidarnosti, ki je prevladujoča, se kaže le kot refleks, ki ne seže prek begunske mizerije.
16
Solidarnost Begunska kriza je poleg humanitarnih razsežnosti odprla niz vprašanj.
14
Novi mediji Ob napovedi, da SDS ustanavlja svojo medijsko hišo, so se usule kritike in očitki, da hoče stranka Janeza Janše z njeno pomočjo zmagati na volitvah.
15
Dan zmage, v katerem ni prostora za veseljačenje Dan zmage nad nacizmom je sicer pomemben praznik, le da ga na Slovenskem ni mogoče slaviti s harmonikami in neopartizanskimi mitingi.
53
Okoljski standardi za tovarne - kje leži Slovenija? Ekološke teme so v samem bistvu politične, v veliki meri imajo pridih neokolonializma, ko visoko razvite države postavljajo tovarne v deželah tretjega sveta, katerih delovanje v deželah Evrope in ...
3
Eni za, drugi proti. A kdo naj zmaga? Osrednja točka političnih delitev je postalo vprašanje: ste za ali proti napovedani privatizaciji 15 državnih podjetij?
6
Takšnega poloma ni doživela nobena vladajoča stranka Kar tri različne ankete so te dni prikazale strmoglavi padec priljubljenosti stranke Mira Cerarja, ki ima le še 10-odstotno podporo.
45
Še dobro, da ima Slovenija Maribor Prvi krog lokalnih volitev sta zaznamovala dva podatka: rekordno nizka udeležba s komaj nekaj več kot 30 odstotki volivcev in uspehi županov navzlic temu, da so bili na sodiščih obsojeni, ob tem pa ...
9
Odpoklic komisarke Tega slovenska država še ni videla. Na nobenih volitvah in referendumih nevtralni glasovi ne veljajo kot glasovi za.
21
Instantstranke Potem ko je na evropskih volitvah takrat še grupacija Igorja Šoltesa Verjamem zasedla tretje mesto, je po zadnji anketi Dela najbolj priljubljena stranka Mira Cerarja.
12
Trije tabuji V trenutkih lahkotnih samoumevnosti obstajajo vsaj trije tabuji, o katerih se ne misli in so izvrženi iz javnih diskusij.
51
Kazalo