Edvard Žitnik
Velika pričakovanja
Oddaja Osem let Baracka Obame v torek ob 21.00 na TVS 1, 21. marec 2017 ob 06:50 Med montažo oddaje o Obami v Ljubljani mi je kolegica iz redakcije navrgla: "Kdo danes sploh še ve za Obamo!" Po "moško" sem preslišal ne ravno prijazno opazko, na nacionalki sicer nič nenavadnega.
45
Trumpov "teden groze"
118
4. oktober 2016 ob 07:43 Donald Trump se bo preteklega tedna do konca življenja najbrž spominjal kot najhujše more, od česar je lahko hujša samo še ena stvar: spoznanje, da ne gre za moro, ampak neizprosno resničnost.
Dobri in slabi fantje!
7
25. junij 2016 ob 10:56 Nekoč v "prejšnjem življenju", ko sem bil dopisnik iz Bruslja, sem bil v tamkajšnji dopisniški skupnosti prilično zaželena družba.
Osorska jesen gospoda Ota
7. april 2016 ob 10:55 V srednji šoli, tam sredi osemdesetih preteklega stoletja, ko sem se začel zavedati sebe in sveta okrog sebe, je postala moje obvezno branje zagrebška revija Start.
Obama in njegova pravica
4
23. februar 2016 ob 07:30 Novico o smrti ameriškega vrhovnega sodnika Antonina Scalie je velika večina ameriških urednikov z dolžnim spoštovanjem do uglednega pokojnika objavila brez oklevanja.
Sinatra vedno pomaga!
4
11. december 2015 ob 11:38 Bilo je pred sto leti, natančneje nekje na začetku osemdesetih let ...
Zora
28
11. november 2015 ob 17:32 V slovenski skupnosti v New Yorku sem tu in tam slišal o Zori, Marijanu in Christianu, a bolj ali manj naključno sem jih spoznal šele približno dve leti nazaj.
Ko slovenski zet zarohni … Kljub poletnemu času o najslavnejšem slovenskem zetu Donaldu Trumpu ter vsakoletnem tekmovanju v žretju hrenovk na newyorškem Coney Islandu načelno ne pišem.
84
Ko je Hillary postala "ljudska"! Po navadi se ob petkih odpravim na Združene narode: bolj zaradi rutine, brez velikih pričakovanj in s čisto majhnim upanjem, da mi morda v "press službi" končno najdejo kopijo akreditacijo pokojnega ...
29
Ko je predsednik obmolknil … Bil je politični spopad najvišje kategorije, priprave so trajale dolgo, napetost v Washingtonu, še posebej med kongresom in Belo hišo, se je stopnjevala že tedne.
20
Ko Brian postane Robin Williams Brian Williams, voditelj večernih poročil ameriške televizijske mreže NBC, ni navaden televizijski voditelj!
8
Resnica - skazica! Ameriškemu republikanskemu senatorju iz Arizone John McCainu velja zadnja leta vedno prisluhniti.
33
Veseli december v New Yorku Pretekli konec tedna so policijski helikopterji nad New Yorkom končno utihnili, najboljše znamenje, da je rasnih protestov konec ali, morda bolje, da so protestnikom pošle moči.
12
Predsednik in njegova resnica V sredo, 10. septembra, ob 19. uri se je pred televizorji zbralo 34 milijonov Američanov.
5
Zgodba z vzhodne strani 4. aprila 1989 pozno popoldne se je 29-letna Trisha Meili, investicijska bančnica pri banki Salomon Brothers, odpravila na svoj običajni večerni tek v newyorški Centralni park.
14
Hillary za predsednico! Do Union Squara potrebujem s kolesom dobrih deset minut, a tokrat sem se odpravil vsaj uro pred napovedanim začetkom.
27
"Kopitar je moja dragocena naložba v čas, ko bo v bloku spet puščala voda" Moj hišnik Glenn je prijazen človek, pred blokom vedno rad poklepeta z menoj, po navadi potarna, da mu kljub kolesarjenju trebuh neusmiljeno raste … Ker ve, s čim se preživljam, seveda rad zaide k ...
48
O pogumu, sreči, prijateljih in Kurtu Waldheimu … Ko je prejšnji teden Dr. Danilo Türk vstopil v malo sejno sobo slovenske misije v dvajsetem nadstropju na newyorški Tretji aveniji, samo nekaj korakov od naslova, kjer je nekoč uradoval sam, je bil ...
17
Razglednica iz pekla V sredo je bilo decembrsko jutro, kakršnih letošnjo zimo v New Yorku še ni bilo prav veliko. Minus enajst stopinj, kristalno modro nebo, konica Empire state Buildinga že žari v soncu, oblaki pare se ...
9
Med strahom in dolžnostjo Priznam, čeprav se morda v ponedeljkovih Odmevih prejšnji teden ni opazilo, me je primer Edwarda Snowdna, znamenitega žvižgača iz Hongkonga, zmedel.
28
Kazalo