Matija Stepišnik
Potencial novih obrazov se ni izpel
Kolumna Studia City, 5. marec 2018 ob 21:28 Končno, Slovenija je po tistem, ko so pred leti k nam že pošiljali trojko, spet zvezda Evrope. Slovenski BDP je lani zrasel za pet odstotkov, gospodarska rast je bila 3,1-odstotna.
3
Jezik nestrpnosti je postal politična metoda
47
29. januar 2018 ob 21:58 Več dogodkov, na videz med seboj nepovezanih, se je konec tedna sestavilo v ogledalo, v kakšno zatohlo močvirje se pogrezamo kot družba.
Dobrodošli v veselem decembru
2
11. december 2017 ob 21:27 Cerarjevo vlado pod smrečico, ki so jo sami pred časom začeli ovijati v predvolilni celofan, čaka tempirana bomba - pogajanja s sindikati javnega sektorja.
Populist Šarec
20
13. november 2017 ob 21:16 Po Pahorju Pahor. Aktualni šef države je drugi mandat dobil v tesnejšem duelu z Marjanom Šarcem, kot bi nekaj tednov nazaj pričakovali.
Maske so padle
2
5. junij 2017 ob 21:27 Volitvam v EU-ju ta čas pripisujemo predznak prelomnosti. Francoske, britanske, nemške, za nas tudi avstrijske volitve so križišča, ki bodo politično utirila prihodnost Unije.
Bomo spregledali?
1
24. april 2017 ob 21:08 Kriza Agrokorja, katerega del je tudi "naš najboljši sosed", je razgalila veliko več kot le dejstvo, da je Todorićev imperij tempirana bomba, ki jo lahko raznese v obraz celotni Hrvaški, posledično ...
Junckerjev poslovilni obisk?
5
6. marec 2017 ob 21:32 Junckerjeva Bela knjiga, s katero je šef Evropske komisije razgrnil pet scenarijev za razvoj EU, in njegov obisk v Sloveniji sta prinesla malo ali nič rešitev, sta pa podčrtala glavne probleme ...
Nevarni trendi za 25 let staro demokracijo Post festum spopad premierja Cerarja in predsednika DZ-ja Brgleza pri zakonu o tujcih ni le manifestacija ideoloških in konceptualnih trkov med edinima prvokategornima politikoma v vladajoči ...
7
Tiha reforma varnostnega aparata Pustite vsako upanje, vi, ki želite prositi za mednarodno zaščito!
8
Pozicioniranje pred volitvami Interpelacijski stampedo v Cerarjevo koalicijo gre naprej. Po petih ministrskih interpelacijah je zdaj na sporedu še Janšev grande finale - interpelacija vlade.
5
Kaj je bančna luknja v primerjavi z njeno sanacijo Islandsko vrhovno sodišče je pred dnevi potrdilo prvostopenjske sodbe za devet bankirjev iz reykjaviške banke Kaupthing, ki je bankrotirala 2008.
3
Za uvod v jesen tri interpelacije in nova finančna ministrica Politično jesen odpirajo tri interpelacije in ustoličenje nove finančne ministrice.
1
Francija na nogah Francija je na nogah.
1
O, Panama, srečna davčna oaza domača O, Panama, srečna davčna oaza domača, kjer bančni račun mojega stoji podjetja ...
5
Novo pokopališče človečnosti Potem ko se nam je zdelo, da je Slovenija postala v EU irelevantna, je premierju Cerarju uspel "veliki met" in je njegov predlog o poostrenem nadzoru na makedonsko-grški meji na balkanski begunski ...
7
Abnormalnost je nova normalnost Slovenska politika je števec afer od enih volitev do drugih.
24
Odtujeni v ozračju nezaupanja V drugo polovico se preveša desetletje kriz v EU-ju, čas hudih udarcev mirovnemu projektu, ki se je razgalil kot zgodba za dobre čase.
1
Druga zgodba "nove Evrope" Ko je ameriški obrambni minister Donald Rumsfeld leta 2003 rekrutiral države, da bi prek vilenske izjave podprle vojaški izvoz demokracije v Irak, je v srednji in vzhodni Evropi prepoznal tako ...
9
Tudi v novi krizi je le Nemčiji spet jasno, kaj je lahko njen interes Koncept človekovih pravic se je po Hannah Arendt sesul, ko so njegovi utemeljitelji naleteli na ljudi, ki so dejansko izgubili vse.
2
Grška drama kot evropska tragedija Grška drama je v bistvu ilustracija evropske tragedije. Klinično izriše portret sodobnega EU-ja.
5
Kazalo