Matija Stepišnik
Junckerjev poslovilni obisk?
Kolumna Studia City, 6. marec 2017 ob 21:32 Junckerjeva Bela knjiga, s katero je šef Evropske komisije razgrnil pet scenarijev za razvoj EU, in njegov obisk v Sloveniji sta prinesla malo ali nič rešitev, sta pa podčrtala glavne probleme ...
5
Nevarni trendi za 25 let staro demokracijo
7
6. februar 2017 ob 21:40 Post festum spopad premierja Cerarja in predsednika DZ-ja Brgleza pri zakonu o tujcih ni le manifestacija ideoloških in konceptualnih trkov med edinima prvokategornima politikoma v vladajoči ...
Tiha reforma varnostnega aparata
8
9. januar 2017 ob 21:23 Pustite vsako upanje, vi, ki želite prositi za mednarodno zaščito!
Pozicioniranje pred volitvami
5
21. november 2016 ob 21:26 Interpelacijski stampedo v Cerarjevo koalicijo gre naprej. Po petih ministrskih interpelacijah je zdaj na sporedu še Janšev grande finale - interpelacija vlade.
Kaj je bančna luknja v primerjavi z njeno sanacijo
3
10. oktober 2016 ob 21:13 Islandsko vrhovno sodišče je pred dnevi potrdilo prvostopenjske sodbe za devet bankirjev iz reykjaviške banke Kaupthing, ki je bankrotirala 2008.
Za uvod v jesen tri interpelacije in nova finančna ministrica
1
12. september 2016 ob 21:41 Politično jesen odpirajo tri interpelacije in ustoličenje nove finančne ministrice.
Francija na nogah
1
6. junij 2016 ob 21:17 Francija je na nogah.
O, Panama, srečna davčna oaza domača O, Panama, srečna davčna oaza domača, kjer bančni račun mojega stoji podjetja ...
5
Novo pokopališče človečnosti Potem ko se nam je zdelo, da je Slovenija postala v EU irelevantna, je premierju Cerarju uspel "veliki met" in je njegov predlog o poostrenem nadzoru na makedonsko-grški meji na balkanski begunski ...
7
Abnormalnost je nova normalnost Slovenska politika je števec afer od enih volitev do drugih.
24
Odtujeni v ozračju nezaupanja V drugo polovico se preveša desetletje kriz v EU-ju, čas hudih udarcev mirovnemu projektu, ki se je razgalil kot zgodba za dobre čase.
1
Druga zgodba "nove Evrope" Ko je ameriški obrambni minister Donald Rumsfeld leta 2003 rekrutiral države, da bi prek vilenske izjave podprle vojaški izvoz demokracije v Irak, je v srednji in vzhodni Evropi prepoznal tako ...
9
Tudi v novi krizi je le Nemčiji spet jasno, kaj je lahko njen interes Koncept človekovih pravic se je po Hannah Arendt sesul, ko so njegovi utemeljitelji naleteli na ljudi, ki so dejansko izgubili vse.
2
Grška drama kot evropska tragedija Grška drama je v bistvu ilustracija evropske tragedije. Klinično izriše portret sodobnega EU-ja.
5
Vsebinske mine koalicije, predsednik države pa odklopljen Skoraj dva tedna je že, odkar sta prisegli novi ministrici za obrambo in šolstvo. In glej - še sta na položajih.
5
Dobrodošli v EU-ju, bratje in sestre Nikoli več! Zlagane politično-diplomatske solze se še niso posušile od septembra 2014, ko je pri Malti utonilo 500 beguncev. A smo konec tedna ob še eni tragediji
2
Še en dokaz, da je EU projekt elit Prvi med evropskimi komisarji, eksluksemburški premier Juncker, mirno spi.
12
Smo se iz tega kaj naučili? Mariborska tragedija nas je pretresla. Mar res? Ali je le epizoda v družbi spektakla?
20
Volivci že leta iščejo odrešiteljsko figuro Morda gremo na predčasne volitve, po letih krize že bolj otopeli, z manjšimi pričakovanji, da lahko mešanje kart za oblast kar koli odločno spremeni, a še vedno z nekim upanjem.
6
Novinarstvo brez novinarjev Avstrijski medijski koncern Styria se je odločil ukiniti vse medije, ki so izhajali pod zastavo Žurnal.
8
Kazalo