Romana Kocjančič
Aleluja
Kolumna Romane Kocjančič, 16. april 2017 ob 07:44 Hebrejski vzklik "Halleu Yah", ki pomeni "slavite Jahveja", Boga, odmeva v današnjem dnevu po vseh Krščanskih cerkvah, od Zahoda do Vzhoda.
7
Srečni pri delu?
15
19. marec 2017 ob 06:15 Delo si danes običajno izbiramo glede na zaslužek, saj nam predstavlja preživetje, skromno ali razkošno! Pogosto nas danes vodi: delati čim manj, tudi s čim manj truda, in zaslužiti čim več.
Ali vam delam krivico?
12
26. februar 2017 ob 09:27 Evangeličani praznujejo letos 500-letnico reformacije! Spomin na prenovo kristjanov in ustanovitev nove Cerkve pa pomeni tudi 500 let iskanja dialoga med kristjani.
Prešernova vera
33
8. februar 2017 ob 08:19 Ali je bil Prešeren veren ali neveren? Hčerki kranjske gostilničarke Ane Jalnove je naročil, naj na njegov spomenik napišejo: "Tukaj počiva France Prešeren, nejeveren, in vendar veren!"
Zrcalo in svetilnik
3
5. februar 2017 ob 07:36 " Televizija mora biti ogledalo, ki ni ne konkavno ne konveksno, in svetilnik, ki kaže pot naprej!" Tako je večkrat dejal dr.
Slovenski Luter
12
15. januar 2017 ob 08:35 V ekumenskem tednu, ki se bo začel v sredo, se bodo kristjani zbirali k molitvi za edinost. Leto pa je posebej praznično za evangeličane.
V tihi noči
4
25. december 2016 ob 06:02 Ali ste vedeli, da je Sveta noč najbolj priljubljena božična pesem? Tudi največkrat izvajana v teh prazničnih dneh. Prevedena je v več kot 300 jezikov.
PopeFrancis@80 Tudi Slovenci smo ob visokem jubileju katoliškemu poglavarju Frančišku napisali voščilo ali mu poslali razmišljanje o njegovem pontifikatu.
10
Kako papež izbira kardinale Papež je v soboto podal kardinalski biret 17 novim kardinalom. Prihajajo s petih celin.
5
Ko boli duša Stiske življenja režejo v našo dušo sledove, ki nas bolijo, o njih pa težko spregovorimo. Saj nismo nori! V resnici nas je strah in duševne bolezni se bojimo.
3
Ozdravimo spomin Voditelji Svetovne luteranske zveze in papež Frančišek so z zgodovinskim dogodkom na Švedskem sprožili nov korak v svetovni zgodovini in tudi naši zgodovini.
3
Živite v nas V teh dneh obiskujemo grobove, se srečujemo in pogovarjamo o rajnih! O smrti in življenju! Smrt nas presega! A vendarle na njo pomisli vsak izmed nas, v stiski in v hudi bolezni.
6
Med vrati Vzhoda in Zahoda V tednu otroka so do četrtka vabili Sirski otroci vse ljudi dobre volje, da se jim pridružimo k molitvi za mir. Tudi pri nas so molili otroci po več krajih.
4
Drugačni mladi "Trenutno so razmere glede beguncev in migrantov stabilne. Zahodnobalkanska pot je zaprta. Toda ne za nezakonite pribežnike, katerih število narašča!"
2
Novi Šuštar Ali je srebrni jubilej za Slovence le spomin na čudežni dogodek v naši stoletni zgodovini? Pred četrt stoletja je padel berlinski zid, države Vzhodne in Srednje Evrope so postajale samostojne.
4
Človek mu je mar Prihodnji konec tedna bo papež obiskal krščanski dragulj, Armenijo. Na njenem ozemlju naj bi živela najstarejša civilizacija in prva človeka, Eva in Adam.
5
Koncil na Kreti Po 1.200 letih se bodo zbrali voditelji s člani delegacije avtokefalnih pravoslavnih cerkva na koncilu. V teh dneh potekajo še zadnje priprave. Koncil bo od 16. do 27. junija na grškem otroku Kreta.
7
20 let po obisku Janeza Pavla II. "Naj Bog blagoslovi Slovenijo, njene prebivalce in njihovo prizadevanje za pravičnost, solidarnost in mir," je dejal papež Janez Pavel II. 19.
21
Vidim prek žične ograje Danes je že 50. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja. Papež Frančišek ostaja v poslanici za ta poseben dan zvest zavzemanju za človeka.
11
Še preden so številke, so ljudje Gotovo ena najmočnejših izjav v prizadevanju za spoštovanje človeka v tem letu je bila izrečena včeraj na grškem otoku Lezbosu.
7
Kazalo