Toni Gruden
Risi predobri za drugo ligo in preslabi za elito. Kako dolgo še?
Komentar ob koncu SP-ja 2016, 1. maj 2016 ob 06:35 Naloga je opravljena in risi gredo znova, že sedmič, med hokejsko elito, a Katovice niso bile glavni turnir leta, temveč bo to Minsk, kjer se bo na začetku septembra borilo za olimpijske sanje.
88
Za igro in za svet: Fick Fufa!
52
4. junij 2015 ob 12:02 Samodržec je obupal, sistem gospodarjev nogometa se ruši, preiskovalna ihta Američanov preseneča, Rusi in Katarci trepetajo. Umazana igra, ki je cena uspeha le pe igre.
Izpad in odstop, nad nami pa hokejski črni oblaki
64
13. maj 2015 ob 12:24 Maj ni februar, doma živi samo še pol kluba, vse z dodano vrednostjo - reprezentanti in talenti - se kalijo v tujini.
Nič objokovanja, začenja se troboj za obstanek
64
6. maj 2015 ob 11:18 Sodniki gor ali dol, z enim samim golom prednosti pred sogostitelji prvenstva, ki uživa fanatično navijaško podporo, je težko zmagati. Zdaj se gleda naprej, proti Norveški in Danski.
Stati inu obstati kot ris
53
2. maj 2015 ob 07:45 Izpad, obstanek, četrtfinale, kaj neizrekljivega? Olimpijska zasedba budi upe na nov podvig, a na drugi strani je realnost hokejskih številk. Ali lahko oz. celo mora Ostrava postati Soči II?
Minljiva večnost derbijev
36
5. april 2014 ob 07:19 Ljubljana je bila dva dni zapored gostiteljica "večnih derbijev", nekoč največjih klubskih spektaklov v Sloveniji, zdaj pa? "Kaj najedate s tem pridevnikom večni ...
Velika svetovna morija Slovencev
4
11. marec 2014 ob 06:23 Ste se v življenju kdaj spustili v burno razpravo o slovenski zgodovini? Naj ugibam, šlo je za 2. svetovno vojno, mogoče Kardeljevo samoupravljanje ali pa "Krst pri Savici"? Zakaj 1. svetovna vojna ...
Risi v Sočiju - največji uspeh slovenskih reprezentanc Potegnimo črto pod Sočijem 2014: za Slovenijo najuspešnejše olimpijske igre vseh časov ne glede na letni čas in 7. mesto "risov", kar je največji uspeh slovenskega ekipnega športa* (z izjemo ...
118
Ledne dvorane, ne pa ure drsanja, gospod predsednik Ko je Žiga Jeglič še drugič matiral vratarja Rusije, se je tresla naša hiša, sosedova, ulica, vas, mesto, Slovenija. Predsednik Borut Pahor pa je obljubil drugo uro zaporednega drsanja.
101
Bog nas obvaruj slovenskega CR7 Za Slovence sta Milivoje Novaković in Valter Birsa premalo simpatična, o Kevinu Kamplu se ne pogovarjamo ob kavi, zato pa sta Goran Dragić in Anže Kopitar carja, a še vedno v senci Iztoka Čopa.
94
"Mir v bajti, čakam na prenos fuzbala!" "... in čakam in čakam ter ne dočakam. Mat' kurja vi RTV in vse športne televizije ..." Komentar nogometnega navdušenca nad odsotnostjo prenosov evropskih tekem slovenskih klubov.
262
Prva liga, kdo bo tebe ljubil? Ob 20. uri bo v Ljudskem vrtu prvi začetni udarec sezone 2013/14 v Prvi ligi med prvakom Mariborom in novincem Zavrčem ... "Že?" "Eh." "Koga briga slovenski žogobrc."
97
Tahiti - fenomen, ki je obudil nogometno romantiko Uresničili so sanje vseh nadobudnih nogometašev sveta. Igrali so s svetovnimi prvaki, in to na mitološki Maracani. Ve se, kdo je zmagovalec generalke za SP v nogometu - Tahiti.
45
Ali bo vojna? Ne, krvava vojna že poteka Moja priljubljena dnevna urednica me redno, ne glede ali delam v športni ali zunanji redakciji, sprašuje: "Ali bo vojna?" 92.901 žrtev v Siriji je žal odgovor, ki pa gane malokoga.
36
(Ne)Sreča je, da greš v Seul namesto v Minsk Ugotovitev št. 1: "Vojens je zaslepil marsikoga in nekateri so napovedovali kar četrtfinale." Ugotovitev št. 2: "Kar se je ujemalo na Danskem, se ni na Švedskem."
69
Vsega je konec. Zakaj igrati, navijati ali gledati do konca? Od junakov do bedakov ... pred tremi meseci so "risi" uresničevali sanje generacij, bili so carji, selektor pa prerok. Zdaj na Švedskem so turisti, reprezentanca pa družinska igrača. Mar res?
120
"Lažne zastave", ki prebujajo vojaške bobne "Smešno." Prvi odziv na podatek, da naj bi Al Kaida iz Irana stala za načrtovanim terorističnim napadom v Kanadi. Ali je v delu spet kakšna nova operacija pod "lažno zastavo"?
24
Kaj se slepimo, hokeja in "risov" si ne zaslužimo Zakaj za vraga Slovenija ob vsej hokejski nadarjenosti premore le 7 ledenih dvoran ter "klub in pol"? Ali smo vredni olimpijcev, svetovne elite in šampiona iz en-ejč-ela?
102
Kazalo