Poskrbljeno bo tudi za razvedrilo in kulturno bogatitev najmlajših. Foto: BoBo
Poskrbljeno bo tudi za razvedrilo in kulturno bogatitev najmlajših. Foto: BoBo
Pred Škucem se bodo popestritve poletnega dogajanja željni dobivali že 12. leto. Foto: BoBo

S predstavo Cirkuški piknik v izvedbi Cirkusa La Bulle se je v petek, 18. julija, začel ta poletni festival, ki bo do 27. julija ponudil več kot 45 različnih dogodkov.

Program dogajanja po dnevih najdete tukaj.

Vodilo organizatorjev je, da bi s kakovostnimi kulturnimi dogodki raznovrstnih umetniških zvrsti dopolnili in popestrili poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane ter obiskovalcem omogočili sproščeno poletno druženje in ustvarjanje.

Festivalski program je namenjen širši javnosti, saj obsega glasbene, literarne, gledališke in plesne dogodke, filmske projekcije, razstavi, modno revijo, ustvarjalne delavnice ter Škučevo tržnico.

V glasbenem sklopu Muzika na Starem trgu se bodo letos predstavili Ajda Stina Turek trio, Nuragi, Getonka, Aritmija, Duo Mori Jenner, Cabaret band, Elvis Berljak, Radio mondo in Didiwa.

Gledališki program - Teater v galeriji - bo poleg uvodne predstave ponudil še predstave za otroke, kot so Rdeča kapica, Kralj Matjaž v časovni zanki ter Šivilja in škarjice, ter predstave za odrasle, med njimi Gospod predsednik in Zgodba o živalskem vrtu.

V sklop filmskih projekcij so letos vključili dokumentarne filme režiserja Dušana Moravca, odprli pa bodo tudi razstavo študentov katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil POP-perpetuum-UP ter pripravili modno revijo Perpetuum.

Prvič se bosta z razstavo Lepa beseda (lepo) Mesto najde predstavili tudi oblikovalki Ana Marija Kanc in Tina Zadnik.

Letošnji festival bo vključeval tudi nekaj večdnevnih ustvarjalnih delavnic: lutkarsko, fotografsko, tečaj izdelovanja izvirnih glasbil, delavnico sitotiska, pohištva iz recikliranega kartona ter še deset enodnevnih ustvarjalnic.