Dogodki so tudi letos brezplačni. Foto: Bobo
Dogodki so tudi letos brezplačni. Foto: Bobo
Dobimo se pred Škucem
Pester in obsežen festivalski program bo, kot obljubljajo organizatorji, poskrbel za obiskovalce različnih starosti in okusov. Foto: Simao Bessa
Dobimo se pred Škucem
Festival bo vključeval tudi dvodnevni ustvarjalni delavnici Sitotisk ekspress in Pohištvo iz recikliranega kartona kot tudi deset enodnevnih ustvarjalni Foto: Bobo

Po lutkovni predstavi je vrvež v Stari Ljubljani skrbela ustvarjalna delavnica za otroke pod vodstvom Ekologov brez meja. Ob 20.00so odprli razstavo Prihodnost Zdaj in modno revijo, na kateri so se predstavili študenti Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti. Dogajanje prvega dne je sklenila glasba, na džezovski oder je stopil Klemen Krajc Trio.


Podrobnejši program najdete tukaj.

Festival, ki bo do 26. julija ponudil več kot 30 dogodkov, se predstavlja s tradicionalnimi festivalskimi sklopi, ki jih dopolnjuje z dokumentarnima filmoma režiserja Damjana Kozoleta o umetnikih Zori Stančič in Ulayu.
Društvo Škuc nadaljuje začrtano prakso in je tudi letos k sodelovanju povabilo nekaj že priznanih, večinoma pa še neuveljavljenih ustvarjalcev, ki bodo na festivalu dobili priložnost predstavitve. Pri sestavi programa so imeli v mislih obiskovalce različnih starosti in okusov. Predvsem gre za glasbene, literarne, gledališke dogodke, omenjeni filmski projekciji, razstavi, modne performanse, ustvarjalne delavnice in Škučevo tržnico.
Muzika na Starem trgu in Nakonektana poezija
Redni obiskovalci festivala dobro poznajo ustaljene programske sklope, kot so Muzika na Starem trgu, Ustvarjalno2 in Poletne ustvarjalnice. V sklopu Muzika na Starem trgu se bodo med drugim predstavili Parezzago jazz Quartet, Radio mondo, Bas in glas, Metod Banko in TeoColleri, Tadej Vesenjak, Žak Štuhlač, Ida & Other Bears, Ksenija Jus in Katja Stare in All Strings Detached.
Z glasbo bo povezan tudi kabaret Sex, art & superfood, literarno vizualni večer Nakonektana poezija, zvočni performans Nine Dragičević in koncert ter ustvarjalna delavnica za otroke Smetiščni orkester.
Poleg uvodne lutkovne predstave bo Teater v galeriji letos postregel še z dvema predstavama za odrasle - Wild Child in The City in Irena! Ali ne morem več! ter tremi predstavami za otroke, Cirkuški piknik, Račka in Muca Copatarica.
V sklopu festivala bodo odprli tudi razstavo mladega portugalskega umetnika Simaa Bessa z naslovom Plastenje. V primeru dežja se bodo dogodki, tudi tokrat brezplačni, preselili v prostore Galerije Škuc.

Nastop kantavtorja Tadeja Vesenjaka pred Škucem
Nastop kantavtorja Tadeja Vesenjaka pred Škucem