So Jein Šin iz Južne Koreje je predstavila miniaturo z naslovom A girl floating on water. Foto: Miro Nunić/JSKD
So Jein Šin iz Južne Koreje je predstavila miniaturo z naslovom A girl floating on water. Foto: Miro Nunić/JSKD
Tara Ferbežar Feigner
V kategoriji mladih, rojenih med letoma 1998 in 2002, je žirijo najbolj prepričala domačinka Tara Ferbežar Felgner s predstavo Narcis. Foto: Miro Nunić/JSKD

Žirija, ki so jo sestavljali Roberto Olivan, Marta Bevilacqua in Katja Legin, si je ogledala 27 plesnih miniatur - gre za predstave, dolge med 2 in 5 minutami, ki jih je izvedlo 30 mladih plesalcev. Letošnja skupna tema miniatur so bile vode.

V kategoriji mladih, rojenih med letoma 1992 in 1997, je zmagala Južna Korejka So Jein Šin v kategoriji mladih, rojenih med letoma 1998 in 2002, pa je najbolj prepričala domačinka Tara Ferbežar Felgner s predstavo Narcis.

Kot so sporočili z Javnega sklada za kulturne dejavnosti, je žirija za najboljšo idejo v skupini mladih, rojenih med letoma 1992 in 1997, razglasila miniaturo Jane Milenković in Tamare Pjević iz Srbije, nagrado za najboljšo plesno izvedbo pa so prejeli Aleksander Tesch iz Avstrije, Gašper Kunšek iz Slovenije in Gaja Rupnik Caruso (Studio za svobodni ples) iz Slovenije.

Nagrado za najboljšo idejo v skupini mladih, rojenih med letoma 1998 in 2002, je prejela Vanja Kolanovič (KD Plesna izba Maribor) iz Slovenije, nagrado za najboljšo plesno izvedbo pa je prejela Kaja Vajdetič (KUD Plesni forum Celje) iz Slovenije. Posebno pohvalo žirije so si prislužili še Liv Loethman Ybo iz Švedske, Jakob Sinčič (Plesni studio Intakt) iz Slovenije in Lucija Arh (Glasbena šola Krško) iz Slovenije.

Plesni studio Intakt in JSKD sta podelila produkcijsko nagrado za realizacijo novega projekta, ki bo premierno predstavljen na OPUS-u 2017, in sicer Veroniki Valdès iz Slovenije in Carolyn Prokopidis iz ZDA, so še sporočili z JSKD-ja.