Drugo
()
Vino Antinori
Konec 19. stoletja so vilo kupili toskanski vinarji, družina Antinori, Nicolo Antinori pa je dal risbo vile odtisniti na etikete njihovih vin. Foto: antinori.it

Dodaj v

Vila, v kateri je nekoč prebivala Mona Liza, išče novega lastnika

Na prodaj vila Antinori v Toskani
16. april 2016 ob 14:51
Firence - MMC RTV SLO, STA

Na trgu nepremičnin se je znašla vila Antinori v Toskani, ki je bila nekdaj v lasti družine trgovca s svilo Francesca del Gioconda, čigar žena Lisa Gherardini naj bi Leonardu da Vinciju pozirala za znamenito sliko.

Vrednost vile, ki stoji na griču na obrobju Firenc, je ocenjena na deset milijonov evrov. Vendar pričakujejo, da bodo iztržili precej več, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik za stike z javnostmi nepremičninske družbe Lionard Luxury Real Estate.

Vila Antinori, ki se ponaša s kapelo, obsežnim zemljiščem in nasadom limon, je pet kilometrov oddaljena od prestolnice Toskane. Družina del Giocondo jo je imela v lasti med letoma 1498 in 1517. Konec 19. stoletja so jo kupili toskanski vinarji, družina Antinori. Nicolo Antinori je dal risbo vile odtisniti na etikete za vina Antinori.

Lisa Gheradini se je rodila leta 1479. Po moževi smrti je zadnja leta svojega življenja preživela v samostanu sv. Uršule, kjer naj bi jo leta 1542 tudi pokopali. Njen portret naj bi pri Da Vinciju leta 1503 naročil njen mož, znamenito sliko pa danes hranijo v pariškem muzeju Louvre.

P. G.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo