Serija je ohlapno zasnovana po istoimenskem filmu iz leta 2003. Foto: IMDb
Serija je ohlapno zasnovana po istoimenskem filmu iz leta 2003. Foto: IMDb
V eni izmed vsebinskih rdečih niti Charlie svetuje tudi skupini zapornikov; ta del poskrbi za večino "kontroverznih" šal na temo umorov in posilstva. Foto: IMDb

V replikah je ravno dovolj kontroverznosti in vulgarnosti, da ni premilo za kabelsko televizijo, ampak po srcu je Anger Management preprosta, staromodna nanizanka s posnetim smehom in predvidljivimi enovrstičnicami ...

New York Times
"Zdi se, da Sheen sproti ugotavlja, kdo in kaj naj bi njegov junak bil," piše Entertainment Weekly. "V enem trenutku je zapeljivi donhuan, v naslednjem iskreno simpatičen tip, ki skuša sprostiti svoje paciente, večino časa pa sveženj frustracij." Foto: IMDb

Najzloglasnejši razgrajač Hollywooda - vsaj kar se lanskega leta in izpadov s "tigrovo krvjo" tiče - trdi, da nova serija Anger Managment ni samo umetno podaljševanje medijske pozornosti, ki mu jo je prinesla lanska zelo javna izguba službe pri nanizanki Dva moža in pol. Pri kabelski mreži FX, ki je Anger Management odkupila, se strinjajo. "Priča smo zelo zanimivemu razvoju Charlieja Sheena, pa tudi njegovega lika," trdi avtor nanizanke Bruce Helford.

Medtem ko je bil Charlie Harper, Sheenov lik v Dveh možeh in pol, zapit ženskar, ki ni in ni hotel odrasti, je Charlie Goodson - tako mu je ime zdaj - precej bolj odgovoren možak, ki ima najstniško hčerko in se zaveda tudi, da ima težave. Nanizanka, za katero je bil iztočnica istoimenski film iz leta 2003 z Adamom Sandlerjem in Jackom Nicholsonom v glavnih vlogah, se vrti okrog upokojenega igralca bejzbola, ki je zdaj terapevt za ljudi, ki imajo težave z obvladovanjem jeze; o vsem skupaj nekaj ve, ker je imel tudi sam v preteklosti podobne težave.

Brez pljuvanja po "Dveh možeh" ni šlo
46-letni igralec je svoj novi lik opisal kot "res pametnega, duhovitega tipa". "Mislim, da bo to prava osvežitev v primerjavi s tipom, ki ima samo dve prestavi: pijan in bolj pijan." Čeprav je Goodson v primerjavi s Harperjem morda res bolj "prijazen tip", pa to ne pomeni, da je povsem moralno neoporečen - nima denimo pretiranih zadržkov, da ne bi spal s svojo lastno terapevtko (igra jo Selma Blair).

V poklicnem življenju Sheen ne tvega
Po včerajšnji televizijski premieri so recenzenti deljenih mnenj; večinoma se strinjajo, da zna Sheen še vedno poskrbeti za smeh - ampak samo, če se vam je že prej zdel duhovit. Precej očitno naj bi bilo, da se razen priimka glavnega junaka in nekaterih parametrov zgodbe od Dveh mož in pol ni veliko spremenilo. "V replikah je ravno dovolj kontroverznosti in vulgarnosti, da ni premilo za kabelsko televizijo, ampak po srcu je Anger Management preprosta, staromodna serija s posnetim smehom in predvidljivimi enovrstičnicami ... V bistvu ni drugega kot varna platforma, na kateri Sheen lahko pokaže, da je skoraj enak kot v svojih predbojevniških časih," piše New York Times. Tudi Timesov recenzent se strinja, da Sheen ni naredil dosti več kot to, da je službo pri CBS-u zamenjal za enako službo pri FX-u.
Pri USA Today zlobno pripomnijo, da "se zdi, kot da Charlie Sheen nikoli ni izginil z malih zaslonov ... in ne, to ni pohvala". The Atlantic pa izpostavlja, da je v istem časovnem terminu pri konkurenci veliko bolj vredna ogleda nanizanka Louie s komikom Louisom C.K.-jem na čelu, ki mu "uspe z veliko manjšim proračunom ustvarjati osebno in umetniško transformativen program".

Je pa zato neprimerljivo bolj navdušen pisec New York Daily Newsa, ki nam na srce polaga, da je od vseh mogočih razlogov, zakaj si je Anger Management treba ogledati, najboljši tisti najočitnejši: "Ker je smešno."

Charlie se poslavlja?
Mimogrede: nekdaj najbolje plačani igralec na televiziji je tik pred včerajšnjo premiero tudi objavil, da se po izteku Anger managementa poslavlja od igralskega poklica. "Mislim, dajte no, trideset let. V mojem življenju je ogromno drugih prioritet, ki imajo opravka z mojimi otroki in niso povezane s čaščenjem fikcije," je izjavil za TV-mrežo Fox. Čas bo pokazal, ali je bila to pač še ena tipično sheenovska izjava, ki naj bi pač dvigovala gledanost, ali pa resen življenjski preobrat.

V replikah je ravno dovolj kontroverznosti in vulgarnosti, da ni premilo za kabelsko televizijo, ampak po srcu je Anger Management preprosta, staromodna nanizanka s posnetim smehom in predvidljivimi enovrstičnicami ...

New York Times