Angry Birds - igra, ki je postala pravi popkulturni fenomen in ima milijone privržencev po svetu. Foto: Rovio
Angry Birds - igra, ki je postala pravi popkulturni fenomen in ima milijone privržencev po svetu. Foto: Rovio

Producent podviga bo John Cohen, izvršni producent pa David Maisel. Finance bo zagotovilo kar računalniško podjetje samo, zato ne bodo sklepali pakta s katerim od velikih studiev. Namesto tega so preprosto kupili finski studio za animacijo Kombo.

Pri Roviu so prepričani, da bosta omenjena prekaljena mačka "sanjska ekipa" za ustvarjanje filma zunaj studijskega sistema, je v izjavi povedal predsednik uprave Rovia Mikael Hed.

Čeprav bo treba na film čakati štiri leta, bodo pri Roviu ta čas zapolnili s kratkimi animiranimi filmi, v načrtu imajo tudi razvoj posebne videoaplikacije in različna partnerstva, da bodo prisotni na kar največ platformah. Tudi za celovečerni film imajo podobne načrte, želijo, da bi bil že kmalu po premieri v kinih na voljo uporabnikov pametnih telefonov in tablic.

"Jezni ptiči" gredo za med
Rovio ima uspešnico tako rekoč zagotovljeno, saj je skupnost oboževalcev "jeznih ptičev" vedno večja. Do letošnjega oktobra je bila igra prenesena več kot milijardokrat, imela naj bi med 20 in 30 milijoni dejavnih igralcev na dan in 200 milijonov na mesec.

Podjetje je imelo v letu 2011 75,4 milijona prihodkov, pred obračunom davka so zaslužili 48 milijonov evrov, kar 30 odstotkov od izdelkov, povezanih z igro, in podeljevanja licenc.